Település

Képek megjelenítése
Nagyarányú győzelem a második helyezett ellen

Nagyarányú győzelem a második helyezett ellen

31: 19-re győzött hazai pályán a Százhalombattai KE a Csepel ellen, a férfi kézilabda NB. II-es bajnokságban, február 27-én. Egyesületi beszámoló a mérkőzéséről.

Nagy küzdelem a rangadón

Szoros meccsen, 26: 29-re kikapott hazai pályán az SZKE II-DKSK a Csömör II együttesétől a Megyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokságban, február 28-án.

Aktív hónap

Aktív hónap

Számos szolgálatot látott el a százhalombattai polgárőrség februárban is.

2021-03-01

Sikeres intézményvezetői pályázatok

Sikeres intézményvezetői pályázatok

Régi-új vezető a könyvtár élén, új kinevezés a múzeumnál Százhalombattán.

Ingyenes fogászati ügyelet

Ingyenes fogászati ügyelet

Térítésmentesen vehetik igénybe a budapesti ügyeleti ellátást a százhalombattai lakosok, az önkormányzat és a Semmelweis Egyetem Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet megállapodása értelmében - tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és Törö

Újra meghirdették a Stádium-díjat

Újra meghirdették a Stádium-díjat

Immár harmadik alkalommal hirdették meg a Stádium-díjat a tudomány, a közélet és a művészet kategóriában a Kárpát-medencei magyar középiskolások számára.

Az ünnep alatt is elszállítják a kommunális és a zöldhulladékot

Az ünnep alatt is elszállítják a kommunális és a zöldhulladékot

A megszokott rendben történik a hulladékgyűjtés a lakótelepen Százhalombattán március 15-én.

Szoros első félidő után könnyed győzelem

37: 20-ra nyert hazai pályán a Százhalombattai KE az ALBA Máv Előre ellen, a férfi kézilabda NB. II-es bajnokságban. Egyesületi beszámoló a mérkőzéséről.

Oktatás és gyakorlás a modellvitorlázóknál

Oktatás és gyakorlás a modellvitorlázóknál

Elméleti és gyakorlati oktatáson vettek részt a százhalombattai Energia Modellező Klub tagjai Badacsonyban, február 27-28-án.

Papírforma mérkőzés

A listavezető Gyömrő volt az ellenfél Százhalombattán a Megyei I. osztályú, férfi felnőtt kézilabda bajnokságban. SZKE II-DKSK -Gyömrő 22: 29 (11: 15). Bár nem a battai csapat volt az esélyes, de szerettek volna meglepetést okozni - tájékoztatott Kol

Emelt szintű biológia képzés az Aranyban

Emelt szintű biológia képzés az Aranyban

A felvételi jelentkezések izgalmas, feszültségekkel teli idejét éljük ezekben a hetekben, napokban. Hová is irányítsuk tehetséges vagy kevésbé tehetséges gyermekeinket, tanítványainkat.

FŐTÉR

FŐTÉR

 
("... nem azé, aki akarja")

Újabb öt év

Újabb öt év

Szabó Zoltán maradt a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője, miután újabb öt évre szóló megbízást kapott. A sport sok mindenre megtanította, aminek nagy hasznát vette az élet minden területén. Felidéztük

Utolsó találkozás - battai emlék

Utolsó találkozás - battai emlék

Nem újság már, de iszonyú való, hosszas betegség után, február 7-én, vasárnap elhunyt a régi barát, Farkas Árpád Kossuth díjas író, költő és neves publicista, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. A költőtárs Ferenczes István búcsúztatta a szemerja

2021-02-27

Áramszünet

Áramszünet

Szünetel a szolgáltatás a villamos hálózaton végzett munkálatok miatt Százhalombattán több helyen, március 22-e és április 1-je között, a felsorolt utcákban.

Iskolai felvételi körzethatárok

Az Érdi Tankerületi Központ által, a 2021/2022-es tanévre meghatározott százhalombattai általános iskolai felvételi körzethatárokat tartalmazó lista az alábbi linken érhető el.

2021-02-26

"Egy élet munkája másokért" - Elhunyt Dubecz Tivadar

Szomorúan értesültem arról, hogy Dubecz Tivadar (Tibi bácsi), 2021. február 11-én 87 éves korában elhunyt.

Feszültség alá helyezik a vasúti vezetékrendszert

A Kelenföld - Pécs  vasútvonal Százhalombatta - Ercsi elágazás új nyomvonalú vonalszakaszához tartozó megépített nagyvasúti villamos felsővezetéki rendszert 25000 Volttal feszültség alá helyezik március 11-én, csütörtökön, 8 órától - tájékoztat

Bővülő okos város

Bővülő okos város

Két autóbeállós, váltakozó áramú, nyilvános, elektromos gyors-töltőszigetet telepítenek tavasszal a BKK melletti parkolóba Százhalombattán, Nagy Balázs alpolgármester kezdeményezésére - írja tájékoztatójában Vezér Mihály polgármester.

Támogatja az önkormányzat az Óvárosi Szerb Klub felújítását

Támogatja az önkormányzat az Óvárosi Szerb Klub felújítását

A város az idei költségvetésből 3 millió forinttal járul hozzá a rekonstrukcióhoz - tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

2021-02-25

Ingyenes gyógyszer házhozszállítás

Ingyenes gyógyszer házhozszállítás

Térítésmentesen juttatja el a betegek részére az igényelt gyógyszert a százhalombattai lakótelepi BENU patika.

2021-02-24

Irodahelyiség bérleti pályázat

Az Önkormányzat nyilvános pályázat keretében, 5 év határozott időre bérbe adja a Százhalombatta, Ifjúság u. 7. szám alatti, "Polgárok Háza" elnevezésű ingatlanban lévő 603. számú 11,92 m² alapterületű irodahelyiséget.

Eladó lakások - pályázati felhívás

Az Önkormányzat nyilvános pályázat keretében három bérlakást értékesít.

Zárva lesz a könyvtár

Leltár miatt zárva tart a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár márciusban.

Tábor az autista gyerekeknek

A szervező Szikra Tehetséggondozó Egyesület támogatókat, adományozókat keres, hogy segítségükkel 60 autista gyermeknek lehessen felejthetetlen élménye idén nyáron.

Márciusi buszbérlet vásárolható a múzeumban

A százhalombattai Matrica Múzem február 24-től árusítja a márciusi VOLÁNBUSZ-buszbérleteket, hétköznap 9-16 óráig.

Elhunyt Károlyi József

Elhunyt Károlyi József

Szomorúan értesültem arról, hogy elhunyt Károlyi József az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tantestületének egykori tagja.

2021-02-23

Kiterjesztett maszkhasználat

Kiterjesztett maszkhasználat

Jelentősen megnövekedett a covid-fertőzöttek száma Százhalombattán, ezért szigorúbb korlátozásokat kellett bevezetni a városban február 23-a, 16 órától - tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

2021-02-22

Próbák nélkül

A Batta Balett Stúdió csakúgy, mint a többi tánccsoport, próbák nélkül maradt az elmúlt időszakban, az online felületen pedig egyre fogy a gyerekek elszántsága.

Suliváró Online

A Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskolában márciusban is folytatjuk online iskolaváró programsorozatunkat.

Újdonságok a könyvtárban

Nádas Péter: Az élet sója John Buchan: 39 lépcsőfok Szentesi Éva: a legfontosabbat utoljára hagytam Colleen Hoover: November 9. Almási Kitti: Ki vagy Te? Omid Scobie-Carolyn Durand: A szabadság nyomában (Harry és Meghan - egy modern királyi csa

Programok a HBVK-ban

- SZERDÁNKÉNT 16 órakor Lehoczki Zsuzsanna helytörténész HELYTÖRTÉNETI KALANDOZÁSOK című rovata a Hamvas Béla Városi Könyvtár - Százhalombatta Facebook-oldalon!
- MINDEN VASÁRNAP 16 órakor VASÁRNAPI MESE a Hamvas Béla Városi Könyvtár -

Segítség bűncselekmények áldozatainak

Az Európai Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta számos országban - Magyarországon 1993 óta - az áldozatok napja. Az áldozatsegítés célja, a társadalmi szolidaritás és méltányosság elve a

2021-02-20

A nagyobb biztonságért

A nagyobb biztonságért

Kiterjesztették a 30 km/h-s övezetet Százhalombatta Óvárosában az Erőmű úton. A változtatás lakossági kérésre történt, mert ezen a szakaszon nagyobb lett a beépítettség, sokan azonban nem a megfelelő sebességgel közlekedtek - tájékoztatott Szabó

2021-02-19

A KÉSZ elnökségének nagyböjti üzenete

A KÉSZ elnökségének nagyböjti üzenete

A húsvétot megelőző negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén február 17-e volt. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának a megünneplésére készülnek hitben való elmélyüléssel, kiengesztelődéssel és l

Civil licit az Érd és Térsége Mentőszolgálatáért Alapítvány javára

Civil licit az Érd és Térsége Mentőszolgálatáért Alapítvány javára

A Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány segítségével, az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabda csapata jótékony célú árverésre ajánl fel, egy, a játékosok által aláírt felnőtt vízilabdát.

2021-02-18

Lelki útravaló

Lelki útravaló

Kire nézek? Az Úrhoz folyamodtam, és ő meghallgatott, megmentett mindattól, amitől rettegtem. Örömre derülnek, kik rátekintenek, nem pirul az arcuk. (Zsolt 34,5-6)

2021-02-17

Szeretetközelben - színes kulturális programok

Szeretetközelben - színes kulturális programok

Kiállítást és Bálint napi rendezvényt szervezett, valamint a párok részére egyedi kezdeményezést indított a Barátság Kulturális Központ februárban. A Hamvas Béla Városi Könyvtár is különleges eseménnyel jelentkezett, és versenyt is hirdetett.

Page generated in 0.03505 seconds.