Település

Képek megjelenítése

Jubileumi karácsony - Húszéves sikertörténet

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte tavaly december 17-én - karácsonyi rendezvény keretében - a százhalombattai ipari parki székhelyű, Toyo Seat Europe Kft., a 75 éve működő japán cég leányvállalata.

2023-01-27

Pirotechnikai eszközök szabályszerű használata

Pirotechnikai eszközök szabályszerű használata

Az ünnepek közeledtével elérkezik az önfeledt szórakozás ideje, azonban ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk a jogszabályi előírásokról - hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Lovagi kitüntetés

Lovagi kitüntetés

A Magyar Kultúra Lovagjává avatták a városunkban élő Fazekas István Jókai-díjas drámaírót a 27. Magyar Kultúra Napja Gála és a Himnusz 200. születésnapja rendezvény keretében.

Nyílt levél dr. Fazekas István Jókai-díjas író, Váci Mihály díjas költő, műfordító, református lelkész részére

Nyílt levél dr. Fazekas István Jókai-díjas író, Váci Mihály díjas költő, műfordító, református lelkész részére

Tisztelt dr. Fazekas István Úr!
Nagy örömmel értesültem arról, hogy "Példamutató közművelődési tevékenységéért" a Magyar Kultúra Napja Gálán, a Stefánia palotában vehette át a Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címet, a Honvéd Kulturális Egyesület és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány díját.

Az első nagy megmérettetés

Az első nagy megmérettetés

Az év egyik legkomorabb napja 2023-ban is január 21. Későn kel a Nap, talán nem is látjuk az egész napunk során.

Lélekgazdagító kultúra

A hagyományokhoz híven városi rendezvény keretében ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Százhalombattán a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban január 22-én.

2023-01-25

A MAGYAR KULTÚRA HETE 2023

A MAGYAR KULTÚRA HETE 2023

Színes programsorozat Százhalombattán január 14. és 28. között.

2023-01-24

Köszönet a gyógyításért

Köszönet a gyógyításért

Munkatársak, páciensek, szülők és nagyszülők köszönték meg Dr. Benedek László százhalombattai gyermek háziorvos munkáját, aki több mint 30 éves praktizálás után tavaly év végén visszavonult.

Nagy versmondás

Közel ezer diák, illetve városlakó szavalta el együtt a Himnuszt Százhalombatta főterén a Szent István téren a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 23-án.

2023-01-23

Elindult a Segítő Szolgálat

Elindult a Segítő Szolgálat

Megváltozott formában, de továbbra is segítséget biztosít az Önkormányzat azon százhalombattai városlakóknak, akik igénylik, hogy eljussanak a Százhalom Egészségügyi Központba - hangzott el a január 23-sajtótájékoztatón.

Változások a 2023-as évben

Változások a 2023-as évben

Összegyűjtöttük az idei évet érintő legfontosabb jogszabályi változásokat.

2023-01-20

Ünnepi vacsora

Karácsony alkalmából ismét melegétellel, gyümölccsel és édességgel vendégelte meg a százhalombattai Hajléktalanszálló lakóit az Önkormányzat nevében Török Sándor alpolgármester, Szalai Attila -, aki hagyományosan a pörköltet készíti - és Szabó Gábor képviselők.

Pályázati felhívás helyiségek bérlésére

Százhalombatta Város Önkormányzata nyilvános pályázat keretében üzlet- és irodahelyiségeket hirdet meg bérlésre.

Karácsony a nyugdíjas kluboknál

Idén is felkeresték és köszöntötték az ünneplő klubokat a város vezetői, akik - a szokásokhoz híven - szaloncukrot és a hotel sóbarlangjába szóló bérletet tartalmazó csomagokat is átadtak a tagoknak.

Óvodai nyílt napok 2023

Óvodai nyílt napok 2023

Betekintés a játékos hétköznapokba.

Évértékelő - Bóna Zoltán országgyűlési képviselő

Évértékelő - Bóna Zoltán országgyűlési képviselő

Tisztelt Százhalombattai Polgárok! Nem kell ahhoz borúlátónak lenni, hogy az óesztendő értékelése során elsőként vagy akár túlnyomórészt negatív emlékek és érzések törjenek elő belőlünk. 

2023-01-19

Ezeréves örökségünk - Magyar Kultúra Napja

Ezeréves örökségünk - Magyar Kultúra Napja

"Intsük, tanítsuk egymást szeretettel, félretéve egyéni hiúságot, vélt jobban tudást, semmi egyebet nem tartva szem előtt, mint egy eljövendő nagy magyar kultúra ideálját." (Kodály Zoltán)

Búcsúzunk Gábor Artemisztől

Életének 87. évében elhunyt Gábor Artemisz (Debrecen 1936. - Budapest 2022.) koloratúrszoprán énekes, százhalombattai kórusok hangképző tanára.

2023-01-18

ÁLLÁSBÖRZE AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁGON

ÁLLÁSBÖRZE AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁGON

A Rendőrségi Igazgatási Központban február 9-én 10 és 14 óra között megrendezendő állásbörzén az egyéni tájékoztatás mellett, az egyes munkaköröket betöltő szakemberekkel, tanulókkal hallhatnak pódiumbeszélgetéseket az érdeklődők, illetve lehetőség lesz a jelentkezéssel kapcsolatos egészségügyi és pszichológiai konzultációra is.

Balatoni bronzérem

Harmadik helyezést ért el korosztályában Kovács Erika a SZVISE Atlétika Szakosztály színeiben a Tihany Trail futóversenyen január 14-én.

2023-01-17

Nyílt levél - Akikre büszke Százhalombatta - Pest Megyei elismerések

Pest Megye Önkormányzata december 9-én rendezte meg a Megyenapot, melyen kitüntető díjakat adtak át.

Felhívás

Százhalombatta Város Önkormányzata elkészíttette a város településszerkezeti és szabályozási terve módosításának javaslatát, melynek dokumentációját a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályainak megfelelően közzéteszi a mellékelt felhívásban szereplő módon.

Alice és a csodaautó

Civil összefogással egy személyautót ajándékoztak az egyelőre ismeretlen betegséggel küzdő, mozgásában korlátozott, Százhalombattán élő Hanák Alicénak és édesanyjának, Tamás Katalinnak.

Kinyitott a posta

Kinyitott a posta

Ismét fogadja az ügyfeleket a százhalombattai Tesco áruházban lévő postahivatal január 2-tól, így a főtéri részleggel már két fiók működik a városban.

Gyász

Gyász

Elhunyt Mentusz Lászlóné.

Győzelemmel zárták az évet

Öt gólos, 32-27-es (16-12) győzelmet aratott hazai pályán a Százhalombattai KE a Szigetszentmiklósi KSK ellen az NB I/B férfi kézilabda bajnokság december 17-i fordulójában - Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatója beszámolója.

2023-01-16

Köszönet a mentősöknek

Személyesen, ajándékcsomagokkal mondott köszönetet a százhalombattai mentőállomás munkatársainak Vezér Mihály polgármester december 19-én.

Tájékoztatás a hivatásos tűzoltó képzésről

Tájékoztatás a hivatásos tűzoltó képzésről

Az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei folyamatosan tájékoztatnak a 2023. február 15-én induló hivatásos tűzoltó képzéssel kapcsolatosan.

Új parkoló Óvárosban

Mintegy 70 férőhelyes parkolót adtak át Százhalombattán a Matta-kerti övezetben december 16-án.


 
 

Harmincöt éve folyamatos változásban a város múzeuma

Harmincöt évvel ezelőtt, 1987. december 4-én sok-sok városlakó jelenlétében nyitották meg a "Matrica" Múzeum első állandó kiállítását. Ferenczi Illés tanácselnök-helyettes, és Kovács Tibor, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója adták át az intézményt a város lakosságának.

Borest a könyvtárban

Ötödik alkalommal szervezett játékos borestet a Százhalombattai Könyvtárért Alapítvány a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. A feladványokat idén először két könyvtáros - Kolláth Sára és Hegedűs Anita - állította össze.

II. Battai Motoros Mikulás felvonulás

II. Battai Motoros Mikulás felvonulás

A tavalyi nagysikerű vonulás után nem volt kérdés, hogy 2022-ben is elkísérik battai útjára a motorosok a nagyszakállút.

Karácsonyi díszítés és ajándékozás

Karácsonyi díszítés és ajándékozás

Folytatva a hagyományt, Szalai Attila idén is feldíszített több köztéri fát Százhalombattán, az Olajmunkás úton. Az önkormányzati képviselő hagyományosan ajándékozást is szervezett.

Kettős jubileum

Kettős jubileum

Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Százhalombattai Csoportja, illetve 15. születésnapját a szervezet tagjaiból alakult Battai Dalárda, a Zenelkó Etel Óvárosi Közösségi Házban december 5-én.

Kerékpár minden szinten

Évekkel ezelőtt készült Százhalombattán egy felmérés, amelyben a 18 éven alatti fiatalok szabadidős sportolási szokásait mérte fel. A válaszok alapján a kerékpározás volt kiemelkedően a legnépszerűbb.

Fuss velünk!

Fuss velünk!

Ha nincsen célod, vagy ha van, és esetleg nem tudod hogy érd el, segítünk. Legyél te is tagja egy fiatalos, vidám, remek futócsapatnak!

Page generated in 0.00405 seconds.