Település

Képek megjelenítése
Utasbarát fejlesztésekkel lépnek életbe az új vasúti- és buszmenetrendek december 13-án

Utasbarát fejlesztésekkel lépnek életbe az új vasúti- és buszmenetrendek december 13-án

A MÁV-START 2020/2021-es menetrendje mintegy harminc vasútvonalon hoz az utasok számára jól érzékelhető változást, több vonalon csúcsidőben az eddigieknél is több és gyorsabb vonat közlekedik a pálya- és járműfejlesztések eredményeként.

2020-11-26

Az első óra az időseké a postán

Az első óra az időseké a postán

Az ország összes postáján elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek a nyitást követő egy órában mától. A Magyar Posta az időseknek azt javasolja, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, a többi ügyfelétől pedig türelmet kér.

2020-11-25

Folytatja a szűrést az önkormányzat

Folytatja a szűrést az önkormányzat

Közel hatszáz COVID-tesztet végeztek el a szakorvosi rendelőben az önkormányzat támogatásával november 9-e óta Százhalombattán. A szűrésen részt vettek az egészségközpont, a bölcsőde, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ, az óvodák és az iskolá

Figyelem, közterületbontás!

Figyelem, közterületbontás!

Hálózatfelújítási munkákat végez a Hál-Ép Telekommunikációs Hálózattervező és Kivitelező Kft. (2045 Törökbálint, Ady E. u. 54.) a Magyar Telekom Nyrt. megbízásából Százhalombattán a Derkovits Gyula parkban, az Erkel Ferenc krt. Berzsenyi D. u. és Dam

2020-11-24

Elhunyt Szabó Pál a fehér asztal lovagja, a mester, a gasztronómiai nagykövete

Elhunyt Szabó Pál a fehér asztal lovagja, a mester, a gasztronómiai nagykövete

Megrendülten értesültem arról, hogy városunk köztiszteletben álló polgára Szabó Pál, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség nagykövete és az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend főkancellárja 75. életévében elhunyt.

Futsal

Futsal

Megkezdődtek a futsal teremtorna küzdelmei a VUK SE korosztályos labdarúgócsapatai számára. Szépen szerepeltek a mérkőzéseken a zárt kapuk mögött rendezett első fordulón november 21-én Budaörsön, az Aramis SE csarnokában.

Megkapták az állampolgárságot

Megkapták az állampolgárságot

Török Sándor alpolgármester adta át a vietnámi származású házaspárnak november 12-én a városházán. Az ünnepélyes eseményen Klimsa Arthúr, a család barátja is részt vett.  

Van kiút - A felelősség a bántalmazóé

Van kiút - A felelősség a bántalmazóé

Amennyiben ismernek olyan nőt, akiről úgy vélik, hogy családon belüli erőszak áldozata, hívják fel a figyelmét arra, hogy a hatóságok és a nők jogaiért küzdő szervezetek segítséget, tájékoztatást tudnak nyújtani neki - erre hívja fel a figyelmet a Pe

Árokásók

Árokásók

Szabó Gábor és Szalai Attila önkormányzati képviselők vezetésével, önkéntesek lelkes csapata oldotta meg a csapadékvíz-elvezetés régóta fennálló problémáját az óvárosi Kárász utcában november 21-én.

Lövészsiker

Lövészsiker

Harmadik helyen végzett a sportlövők egyik legrangosabb hazai versenyén, a tizenhatodik alkalommal megrendezett Hungarian Open-en a Százhalombattai Lövészklub versenyzője, Joó Attila a férfiak 60 lövéses légpisztoly számában. A megméretésre rendkívül

Fedett pálya

Fedett pálya

A hideg idő beköszöntével lefedte a sportparkban található kosárlabdapályát az üzemeltető egyesület Százhalombattán. A helyszínen található tájékoztató szerint a sátras pályát - a jelenleg érvényes korlátozó intézkedések feloldása után is - csak az S

Harminc nap internet

Harminc nap internet

Internetes szolgáltatókat kérdeztünk meg arról, hogyan jelezhetik ügyfeleik, ha élni szeretnének a kormányrendeletben lehetővé tett 30 napos ingyenes internetszolgáltatással. Egyelőre a Telekomtól kaptunk választ. Cikkünket frissítjük.

2020-11-23

Öt éves környezetvédelmi program

Elkészíttette a 2021-től 2026-ig tartó időszakra vonatkozó települési környezetvédelmi programját a százhalombattai önkormányzat.

Szexuális szolgáltatás ígéretével bevitte az erdőbe, zsarolás lett a vége

Az élet, vagy testi épség elleni, avagy más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt tartóztatott le egy nőt a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. november 23-án.  Az ügyben a Ceglédi Rendőrkapitányság indít

Óriási választékkal látta el ügyfeleit a díler - üzletelés közben bukott le

Felért egy kábítószerraktárral a férfi otthona, vevőköre pedig milliókat fizetett neki az áruért. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyomoz a gyanúsított ellen, akit a bíróság letartóztatott.

Lakatlan házba invitálta, aztán majdnem megölte a nőt a hajléktalan

Brutális fordulatot vett egy laptopos filmnézésnek indult találkozó. Késsel támadt a nőre a gyanúsított, aki ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság indított nyomozást, a bíróság pedig letartóztatta.

A kevesebb több - Egy zseniális szakácskönyv Nemes Dórától

A kevesebb több - Egy zseniális szakácskönyv Nemes Dórától

Mentes Anyu szakácskönyve címmel jelent meg szerkesztőnk, Nemes Dóra első önálló kiadványa. A kötet bármelyik konyhának hasznára, díszére válhat, remek karácsonyi ajándék, de különösen azok számára nélkülözhetetlen, akik szeretnének akkor is finomat

Rendkívüli szünet a bölcsiben

Rendkívüli szünet a bölcsiben

November 27-ig rendkívüli szünetet rendelt el a bölcsőde egyik csoportjában Vezér Mihály polgármester Százhalombattán, miután az intézményvezető tájékoztatta, hogy az egyik alkalmazott közvetlen COVID-kontakt és tünetei is vannak.

Szép zárás a kéziseknél

Szép zárás a kéziseknél

Bár nem sikerült pontot szerezni a listavezető otthonában, derekasan helyt állt az SZKE II-DKSK kézilabdacsapata a megyei férfi felnőtt bajnokság idei utolsó találkozóján november 21-én Solymáron. Solymár - SZKE II-DKSK 35: 32 (15: 15)

2020-11-20

Cigizés közben erőszakoskodott ismerősével a férfi

Elhagyatott földúton mentek a vonathoz, amikor a férfi váratlanul zaklatni kezdte a nőt. Az ügyben szexuális erőszak bűntette miatt a Gödöllői Rendőrkapitányság indított nyomozást, amelynek végét a gyanúsított letartóztatásban várja.

Drámai fordulatot vett az ismerősök italozása

Rossz hatással volt az alkohol a férfira - késsel támadta meg ismerősét. Az ügyben emberölés bűntettének kísérlete miatt indított nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a bíróság pedig elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

Áprilisig érvényesek az utazási kedvezményre jogosító igazolványok

Áprilisig érvényesek az utazási kedvezményre jogosító igazolványok

A november 11-én életbe lépett újabb járványügyi veszélyhelyzet miatt a MÁV-START és a Volánbusz  meghosszabbította a november 4-ét követően lejáró, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások felhasználhatóságát.

A tilalom csendje

A tilalom csendje

November 17-én, az este nyolc utáni kijárási tilalom hetedik napján, a Koraszülöttek Világnapján készült Medgyesi Milán százhalombattai képriportja a Hírtükör megbízásából. Bár a fotók önmagukért beszélnek, kollégánk szöveges beszámolója is érdekes,

2020-11-18

Elbúcsúzhat egy időre a jogosítványától az agresszív sofőr

Leszorítással és hirtelen fékezéssel is veszélyeztetett egy szabályosan közlekedő autóst a vádlott. Büntetőügyében a Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2020. november 17-én hozott jogerős ítéletet.

Döntött az ifjúság a Stádium-díjról

Döntött az ifjúság a Stádium-díjról

Tavaly negyven, ebben az évben pedig kilencvenhárom Kárpát-medencei középiskola csatlakozott a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap Stádium-díjához. 

Lakossági jelzőrendszer a DUFI-ban

Lakossági jelzőrendszer a DUFI-ban

Térségi közösségi kapcsolatai erősítése érdekében lakossági bejelentő vonalat és e-mailcímet hozott létre a MOL Dunai Finomító.

2020-11-17

TEK-esek állították meg az élettársát terrorizáló férfit

Gyermekével próbált menekülni erőszakos élettársa elől a nő. A férfi késsel tartóztatta fel az asszonyt, amely miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság aljas indokból, felfegyverkezve, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi

Benzinnel lelocsolta és meggyújtotta a férfit, aki kis híján belehalt sérüléseibe

A Budapest Környéki Törvényszék 2020. november 17-én megtartott nyilvános és folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és má

Jubileumi Miss Hungary a gödöllői kastélyban

Jubileumi Miss Hungary a gödöllői kastélyban

A tervek szerint decemberben és nézők előtt választják meg a harmincadik magyar szépségkirálynőt. A rendezvénynek a legnépszerűbb magyar királynő, Sisi kedvelt tartózkodási helye, a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont.

Újabb érem

Újabb érem

Újabb érmet szerzett a Százhalombattai judoszakosztály fiatal sportolója. Ezúttal Pup Levente lett harmadik a Diák "C" Országos Bajnokságon, Győrben november 14-én.

Ismét lilába borul a főtér

Ismét lilába borul a főtér

A koraszülötteket jelképező lila színbe borul a Szent István tér ma délután a Koraszülöttek Világnapja alkalmából. Százhalombatta negyedik alkalommal csatlakozik az országos mozgalomhoz, amelyet a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) hirdetett

Virtuális ünnepre hangoló

Virtuális ünnepre hangoló

Mikulásnak szóló leveleket dobhatnak be a gyerekek a Barátság Kulturális Központ bejárata melletti postaládába november 23-tól, az intézmény honlapján és Facebook-profilján pedig  a téli időszakhoz és az ünnepekhez kapcsolódó kreatív ötleteket,

2020-11-16

Gyermekorvosi ellátás - Továbbra is javasolt a távkonzultáció

Gyermekorvosi ellátás - Továbbra is javasolt a távkonzultáció

A rendelői találkozások számának csökkentése érdekében továbbra is azt kérik a szülőktől a százhalombattai gyermekorvosok, hogy viszonylag enyhe betegség esetén éljenek a távkonzultációs lehetőségekkel.

Millió köszönet

Millió köszönet

Több asztalnyi süteményt készítettek a százhalombattaiak Vezér Mihály polgármester felhívására. Ezzel fejezik ki a városlakók nagyrabecsülésüket és szeretetüket a Százhalom Egészségügyi Központ dolgozóinak. A becsomagolt süteményeket november 16-án a

Két pont Vácrátótról

32: 34-re (16: 22) győzött az SZKE II-DKSK kézilabdacsapata a Veresegyház VSK-val szemben a Megyei I. osztályú, férfi felnőtt bajnokság november 15-i fordulójában, Vácrátóton.

Figyelem, lakó-pihenő övezet!

Figyelem, lakó-pihenő övezet!

Lakossági kezdeményezésre négy új figyelemfelhívó táblát helyezett ki az önkormányzat Százhalombattán. Az ünnepélyes átadásukra november 13-án került sor.

Ülés nélküli kocsiba zsúfolták a menekülteket az embercsempészek

Több mint egy tucat menekültet próbált Magyarországon keresztül Ausztriába szállítani az embercsempészpáros. Fejenként 4000 eurot - gyermekek esetében 850 eurot - számoltak fel a fuvarért. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben elkövetett

Díjmentesen válthatók vissza a bérletek

Díjmentesen válthatók vissza a bérletek

Eltekint a kezelési költség felszámításától a novemberben érvényes dolgozói és diákbérletek visszaváltásakor a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz - közölte a MÁV.

Karanténkönyvcsomag a könyvtárból

Karanténkönyvcsomag a könyvtárból

A járványhelyzet miatt elrendelt látogatási tilalom alatt is biztosítja olvasói számára a dokumentumokhoz való hozzáférést a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán. A Karantén-könyvcsomag elnevezésű új szolgáltatás legfeljebb húsz dokumentum - k

Page generated in 0.00906 seconds.