Település

Képek megjelenítése

Rendkívül eredményes évet zárt az Önkormányzat - Képviselő-testületi összefoglaló

Számos fejlesztést és támogatást tett lehetővé az idei költségvetés, aminek rendeletmódosításáról is tárgyalt Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az év utolsó, november 30-i ülésén.

B-Cool Magyar Bajnokság

A B-Cool Dance Team Sportegyesület november 25-én rendezte meg a Magyarországon évenként egyszer sorra kerülő legrangosabb versenyt, az Akrobatikus Rock and Roll Magyar Bajnokságot Gyálon a sportcsarnokban.

Koraszülöttek Világnapja 2023 - Szolidaritás

Magyarországon 2011 óta ünnepeljük a Koraszülöttek Világnapját. Nagy örömünkre Százhalombatta már hetedik alkalommal csatlakozott a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) országos mozgalmához, november 17-én a világnap közös jelképének színébe, szolidaritásunkat kifejezve az idén is lilába öltözik a Szent István tér.

2023-11-29

Tanácsok a fűtési időszakra

Tanácsok a fűtési időszakra

Az élet és vagyonbiztonság megőrzése érdekében rendszeresen ellenőriztetni kell szakemberrel a lakásban lévő tüzelő- és fűtőberendezéseket, kéményeket, égéstermék elvezetőket - hívja fel a figyelmet a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

2023-11-28

 Nagyarányú győzelem az utolsó hazai meccsen!

Nagyarányú győzelem az utolsó hazai meccsen!

37-27-re (19-12) győzött a Százhalombattai KE a MAFC csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 25-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Újabb magabiztos hazai győzelem!

Újabb magabiztos hazai győzelem!

39-30-ra (24-16) győzött a Százhalombattai KE a Budai Farkasok-Rév U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 11-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Idényzáró modellvitorlás bajnoki forduló

Forrai Csaba főbíró irányítása mellett zajlott az év utolsó Országos Bajnoksága az MM (Micro Magic) hajó osztályban az orfűi Pécsi-tavon november 12-én.

2023-11-27

Teltház az Egészségnapon

Sikeresen lezajlott a Százhalom Egészségügyi Központban az első Egészségnap november 25-én. Az ingyenes szűrővizsgálatokon - kihasználva a teljes kapacitást - 180 százhalombattai lakos vehetett részt.

Szociális Munka Napja

Szociális Munka Napja

Köszönet a szociális munka területén dolgozó munkatársaknak!

Márton-napi mulatság - Hagyományok nyomában

Az Őszidő Nyugdíjas Klub szervezésében öt százhalombattai és egy ercsi nyugdíjas klub részvételével tartottak jó hangulatú rendezvényt a konferencia központban november 10-én.

Foci télen-nyáron - Új borítás a pálya felett

Átadták a VUK SE Ifjúsági Park melletti műfüves focipályája fölé épített sátrat. Az 52 millió forintos önkormányzati támogatással beszerzett korszerű buboréktakaró jóval energiahatékonyabb, mint a korábbi, több, mint 15 évig használt szerkezet.

Szelek szárnyán a Balatonnál - Szezonzáró futás

Szelek szárnyán a Balatonnál - Szezonzáró futás

A SZVISE Atlétika Szakosztály tagjai a november 18-19-i szezonzáró futóversenyen vettek részt Siófokon.

Örök állóképesség

Több éve vagyok tagja a Magyar Sporttudományi Társaságnak, mely rendszeresen rendez országos konferenciákat.  

2023-11-25

Megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait

Megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait

Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete - dr. Turbucz Sándor címzetes főjegyző, a Helyi Választási Iroda vezetőjének személyi javaslata alapján - egyhangúlag megválasztotta a Helyi Választási Bizottság három tagját és két póttagját a november 23-ai rendkívüli ülésen.

Futás helyett úszás

Futás helyett úszás

A SZVISE Atlétika Szakosztály képviseletében Botos Enikő szakedző, futó nagykövetként részt vesz a "kacifántos" gyerekkel foglalkozó, érdi Életfa Csoport Egyesület gyűjtési kampányában.

Sinka László fogadóórája

Sinka László fogadóórája

Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, 2023. december 7-én, csütörtökön, 15: 00-17.00 óra között tartja fogadóóráját.

Motoros Mikulás gurulás

Motoros Mikulás gurulás

Kedves százhalombattaiak! Idén immár 3. alkalommal elkísérjük a Mikulást battai körútjára; december 2-án, szombaton 16 és 19 óra között a már megszokott 11 állomáson találkozhatnak a motoros mikulással és segédeivel, akik az érdi Fészek Egyesületnél kezdik az útjukat.

ELEVEN BattaSlam

ELEVEN BattaSlam

11. alkalommal hirdet országos slam poetry versenyt a SZIKE-Ifjúsági Műhely, azon belül a Batta Slam Poetry csoport. A helyszín ezúttal is a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház, az időpont december 2.

Az idő labirintusában - Kalandok a könyvtárban

Az idő labirintusában - Kalandok a könyvtárban

Ismét fergeteges hangulatú, játékos borestre várja a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár a vállalkozószellemű városlakókat december 1-jén, pénteken 18 órától.

A tanév legizgalmasabb napja az Arany iskolában

Pályaorientációs nap: iskolánkban a legnagyobb szervezést igénylő, de a gyerekek számára a legizgalmasabb programon "minden szinten, szinte minden" volt. Célunk, hogy a tanulóink minden korosztálya a szakmák, foglalkozások, hivatások egy-egy szegmentjéről hiteles képet kapjon.

Optimizmussal egy életen át

Három 90 éves városlakót köszöntött Vezér Mihály polgármester, illetve Szabó Zoltán, Sinka László és Szabó Gábor önkormányzati képviselők.

2023-11-24

Szeretetre hangolva - Hat évtizede együtt

60. házassági évfordulóját ünnepli a Vinis házaspár, ez alkalomból otthonában köszöntötte Vinis Lászlót és feleségét, Ibolyát Vezér Mihály polgármester október 26-án.

Nehéz tekepálya

5: 1 arányú vereséget szenvedett a Battai Gurítók csapata a Piros Arany gárdájától a BUKSZA bajnokság őszi szezonjának utolsó kisorsolt mérkőzésén.

Legyél te is tűzoltó!

Az érdi és a megyei katasztrófavédelem várja a jelentkezőket.

2023-11-23

Hullámzó csapatteljesítmény

4-2-es vereséget szenvedett hazai pályán a Battai Gurítók tekecsapata a Krix Team "B" ellen a BUKSZA bajnokság október 24-i fordulójában.

Bűnmegelőzési jó tanácsok a megemlékezés időszakára

Bűnmegelőzési jó tanácsok a megemlékezés időszakára

Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan látogatnak el szeretteik sírjához megemlékezni, virágot elhelyezni, gyertyát gyújtani.

Harmadik hely a modellvitorlás OB-n

Bronzérmemmel és több helyezéssel zárta az orfűi Pécsi-tavon rendezett Modellvitorlás Nyílt Országos Bajnokság október 21-22-i fordulóját a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub - derül ki Kunvári Sándor egyesületi tag beszámolójából.

Várják a karácsonyfa felajánlásokat!

Várják a karácsonyfa felajánlásokat!

A Polgármesteri Hivatal az idei esztendőben is várja a karácsonyi bensőséges ünnephez kötődő felajánlásokat a várost díszítő karácsonyfákra, november 27-ig

2023-11-22

Elkészült az új futópálya

A 350 méter hosszú és 1.2 méter széles modern, ízületkímélő rekortán borítású pályát Urbáriumban, a SZISZKI melletti játszópark körül alakították ki.

Nyílt levél - Dr. Brauswetterné Papp Éva Igazgató Asszony részére!

Együtt ünnepeltük Százhalombattán az ’56-os forradalom és szabadságharc emléknapját, emlékeztünk az eseményekre és a hősökre október 23-án.

Tökfaragó délután Dunafüreden

Úgy gondoltam, hogy remek közös program lehet hagyományos tökfaragással és különböző kézműves foglalkozással eltölteni egy jó kis délutánt, ezért megszerveztem az eseményt a Szivárvány téri játszótérre október 29-e, vasárnapra.

2023-11-21

Futással emlékeztek

Nyolcadik alkalommal rendezett helyi versenyt a Tököli Amatőr Futók Klubja az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére október 23-án.

Szalai Jánosra emlékeztek

Az országosan ismert és elismert úszóedző október 24-én töltötte volna be 90. életévét. Emléke előtt tisztelegve Vezér Mihály polgármester, a sportszakember fia, Szalai Attila, és unokája, Szalai Dániel megkoszorúzta a nevét viselő uszodában található emléktáblát, majd együtt látogatást tettek özvegyénél, felidézve az emlékeket.

Elhivatott szolgálat - Köszönet az áldozatos munkáért

A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték a szférában működő intézmények, szervezetek dolgozóit a Barátság Kulturális Központban rendezett november 20-i ünnepségen. Átadták a Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet, amelyet ezúttal Majsai Ilona, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ munkatársa vehetett át.

 "Félre kell tenni azt, ami elválaszt egymástól" - Emlékezés a forradalomra

A hagyományokhoz híven a Szent István templom melletti kopjafánál koszorúzással, illetve a Barátság Kulturális Központban tartott ünnepi műsorral emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharcra a 67. évforduló alkalmából október 23-án. Vezér Mihály polgármester a fenti címben idézett gondolatok jegyében a többi között a forradalmi hősök által mutatott összefogás szükségességét hangsúlyozta. Az ünnepségen ezúttal is átadták a Pro Urbe Százhalombatta díjat, amelyet Katona István, a VUK SE elnöke vehetett át.

Tenisz érmek

Tenisz érmek

Szép battai sikerek születtek az októberben megrendezett idényzáró “Batta Upscale Labs, N&N" kupa országos versenyen. Női másodosztályban Faludi Vivien, férfi másodosztályban Nádasy Gergely, fiú 12 vigasz versenyszámában Csendes Boldizsár nyertek bronzérmet.

Remekeltek a szenior úszók

Remekeltek a szenior úszók

Tizenegy éremmel és értékes helyezésekkel zárta a novemberi XX. Hódmezővásárhelyi Nemzetközi Szenior Úszóversenyt a Száz Halom Városi Úszó Klub Egyesület, amelyet 5 versenyző képviselt - számolt be Tejes István alelnök.

Egészségnap 2023 - Ingyenes vizsgálatok a SZEK-ben

Egészségnap 2023 - Ingyenes vizsgálatok a SZEK-ben

Az Önkormányzat által finanszírozott szűrővizsgálatokon és előadásokon vehetnek részt a százhalombattai lakosok a Százhalom Egészségügyi Központban november 25-én, szombaton. A részletekről Vezér Mihály polgármester és Berzéki Ferenc főigazgató tájékoztatott.

Kedvezményes állami otthonteremtési hiteltámogatás

Kedvezményes állami otthonteremtési hiteltámogatás

Magyarország Kormánya 2024. január 1-től bevezeti a CSOK Pluszt, egy kedvezményes, államilag támogatott hitelt, amelyet az első gyermekük érkezését, vagy újabb gyermek vállalását tervező családok tudnak igénybe venni első közös otthon vásárlásához vagy bővítéséhez, illetve nagyobb közös otthon vásárlásához - tájékoztatott közösségi oldalán Bóna Zoltán országgyűlési képviselő.

SZIKE40 - JAZZTEÁZÓ

Nyitott Műhellyel, kiállításmegnyitóval és koncertekkel ünnepli 40. születésnapját a SZIKE november 10-én, pénteken a Barátság Kulturális Központ alsó szintjén, azaz az IKSZ-ben.

Meghívó - Bolhapiac és jótékonysági vásár

Ezúton szeretnénk invitálni minden városlakót az Óváros idei utolsó "Márton napi" bolhapiacára.

A VUK SE ifjú triatlon titánjainak sikere

Izgalmas, remek eredményekkel tarkított év áll a Százhalombattai VUK SE Triatlon Szakosztályának sportolói mögött. Egy cikkbe nem is fér bele, annyi minden történt velünk; kezdjük hát az ifjabb versenyzőkkel.

Page generated in 0.0031 seconds.