Település

Képek megjelenítése

Nyári táborok

Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.

Úszótábor 2023!!!!

Úszótábor 2023!!!!

A Százhalombattai VUK SE úszószakosztálya 2023-ban is várja a gyermekeket úszótáborába.

2023-05-30

Gyárlátogatás a partnerség jegyében

Az Batta Ipari Parkban működő Ostorházi Bevonattechnika Kft. telephelyére látogatott Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere.

"Családbarát Hely" - Nyílt levél a Hamvas Béla Városi Könyvtár vezetője és munkatársai részére

Tisztelt Kovács Marianna Igazgató Asszony!
 
Nagy örömmel olvastam levelét, amelyben tájékoztatott arról, hogy A Hamvas Béla Városi Könyvtár elnyerte a "Családbarát Hely" címet, a Családbarát Magyarország Központhoz benyújtott pályázat alapján. A könyvtár a családbarát szempontok megvalósulása szerint, mint szolgáltató hely pályázott és nyert.

Szúnyoggyérítés

Szúnyoggyérítés

Földi úton történő szúnyoggyérítés lesz Százhalombattán június 2-án, a napnyugta utáni órákban. Pótnapok, június 3-4-e, ugyanebben az időben.

Egy katonaorvos sírfelirata a római kori Százhalombattáról

Egy katonaorvos sírfelirata a római kori Százhalombattáról

A közelmúltban a "Matrica" Múzeumba került római feliratos síremléket Nerius Fortunatus nevű férfi halotti szellemeinek állították. Sírfelirata alapján ő az észak-afrikai mórok Kr. u. 2. század végétől Matricában állomásozó ezerfős gyalogos segédcsapatának (cohors milliaria Maurorum) az orvos tisztje (medicus ordinarius) volt.

Rejtelmek éjszakája az Arany Bálon

Elegánsan dekorált bálterem, színvonalas műsor, hideg-meleg változatos svédasztal, szülői süteményektől telített büfé, széles spektrumot kínáló italpult és maximális vendéglétszám jellemezte az ARANYKAPU ALAPÍTVÁNY immáron 16. alkalommal, a Szekeres Rendezvényközpontban megrendezett bálját.

Kincsek a könyvtárban

Kincsek a könyvtárban

Felemelő gálával zárult a 2023. évi Városi vers- és prózamondó verseny a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban május 19-én, pénteken. A többhónapos versenyfolyam során több mint 150 diák fordult meg a gyerekkönyvtár színpadán. Pontos számot azért nehéz mondani, mert közülük többen több kategóriában is indultak. Volt olyan kisdiák, aki háromban is, de róla később!

8. Battai Könyvünnep

8. Battai Könyvünnep

Az országos könyvheti rendezvényeket megelőzve, Százhalombattán június 2-án megünnepeljük a könyveket, az olvasást!

Emlékezés a békediktátumra

Megemlékezést tart a százhalombattai FIDESZ és a KÉSZ helyi szervezete az 1920 június 4-én életbe lépett trianoni békeszerződésről, amely nyomán Magyarország elveszítette területének mintegy kétharmadát. A kormány az évfordulót 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította. Lukács Bernadettet, a százhalombattai FIDESZ elnökét kérdeztük az eseményről.

Eredményes terepfutás

Eredményes terepfutás

Sikeresen teljesítették a SZVISE futói a VUK SE szervezésében, Százhalombattán megrendezett FUTAPEST terepfutóversenyen az 5 és a 11 km-es távokat.

2023-05-29

Dalban, borban az igazság - Éljen a 10 éves Muslinca Dalárda!

Dalban, borban az igazság - Éljen a 10 éves Muslinca Dalárda!

Jubileumot ünnepelt a Muslinca Dalárda, amely a battai Csobolyó Borbarát Klub tagjaiból alakult 2013 tavaszán.

Békésen maradtak a pontok

Békésen maradtak a pontok

30-27-re kikapott idegenben a Százhalombattai KE a Békési FKC-től a férfi kézilabda NB I/B osztályában a május 13-i fordulóban (félidő 13-13). Tallér Zsolt, a battai klub elnökének beszámolója.

Ultra Balaton teljesítve!

Sikeresen - 21: 28-as idővel - teljesítette váltó futással a XVII. NN Ultra Balaton futóverseny 210 km-es távját a SZVISE Atlétika szakosztályának csapata.

2023-05-27

Erdélyi magyarok találkozója

Az Százhalombattán élő, Dr. Fazekas István lelkész által vezetett Erdélyi Gyülekezet szép hagyománya, hogy minden évben, a húsvétot követő második vasárnapon, a Reménység Szigetén megrendezik a Magyarországon Élő Erdélyi Magyarok Találkozóját.

Pályázati felhívás - 18,07 nm-es irodahelyiség bérletére

A 103/2023. /III.28./ PEVB. számú határozat alapján az Önkormányzat nyilvános pályázat keretében 5 év határozott időre bérbe adja Százhalombatta, Ifjúság útja 7. szám alatti, "Polgárok Háza" elnevezésű ingatlanban lévő 514. számú 18,07 m² alapterületű irodahelyiséget a határozat mellékletét képező II. számú Pályázati hirdetményben foglaltak alapján.

Pályázati felhívás - 12,05 nm-es irodahelyiség bérletére

A 240/2022. /XII.06./ PEVB. számú határozat alapján az Önkormányzat nyilvános pályázat keretében 5 év határozott időre bérbe adja Százhalombatta, Ifjúság útja 7. szám alatti, "Polgárok Háza" elnevezésű ingatlanban lévő 811. számú 12,05 m² alapterületű irodahelyiséget a határozat mellékletét képező II. számú Pályázati hirdetményben foglaltak alapján.

Digitális formában is elérhető a 2023-as Százhalom Kalendárium

Digitális formában is elérhető a 2023-as Százhalom Kalendárium

A kalendáriumot Jován László főszerkesztő levelével ajánljuk a tartalmas írásokat kedvelők figyelmébe.

Karbantartás a finomítóban

Karbantartás a finomítóban

A MOL Nyrt. Dunai Finomító bizonyos üzemeiben június 6 - ig előre ütemezett, időszakos karbantartást végeznek Százhalombattán.

Döntsön a lakosság; bevezetik a közösségi költségvetést - Képviselői-testületi összefoglaló

Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 25-én tartotta soron következő ülését. A testület a többi között támogatta a polgármester közösségi költségvetés megalkotására vonatkozó javaslatát, aminek lényege, hogy egy helyi közösség, akár választókerület közvetlenül dönthet környezete fejlesztéséről.

2023-05-25

EU-s futás

EU-s futás

Sikeresen teljesítette Dr. Lehoszki Gergely, a SZVISE tagja az Európa-napon rendezett budapesti futóverseny 19 km-es távját. A klub futója számolt be a versenyről.

Táncolj Százhalombatta 2023!

Táncolj Százhalombatta 2023!

Ismét örömtáncra hívja a városlakókat Vezér Mihály polgármester.

Dobogós hely a Modellvitorlás Észak Adria Kupán

Bronzérmet és szép helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a nagykanizsai megmérettetésen, május 19-20-án - Kunvári Sándor egyesületi tag beszámolója.

Két érem a modellvitorlás Kanizsa Kupán

Ezüst- és bronzérmet nyert, valamint 4 dobogó közeli helyezést szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub Nagykanizsán az RG 65 osztályban, május 18-20-án - számolt be Kunvári Sándor egyesületi tag.

A természet tisztelete

A hagyományokhoz híven, a Madarak és Fák Napja alkalmából az Önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen.

2023-05-24

Megteremthető a pénzügyi biztonság válság idején is?

Megteremthető a pénzügyi biztonság válság idején is?

A bizonytalan gazdasági helyzetben való takarékoskodás kihívást jelenthet mindannyiunk számára, de fontos figyelembe venni, hogy számos lehetőség áll rendelkezésünkre a pénzügyi stabilitás megteremtésére és a megtakarítások növelésére. A pénzügyi tudatosság nem csak a mindennapokban történő pénzköltés szabályozására korlátozódik, hanem a megtakarítások kezelése és növelése is fontos tényező a megfelelő anyagi háttér biztosításában.

Közösségi költségvetés - Lakossággal közös városfejlesztés

Közösségi költségvetés - Lakossággal közös városfejlesztés

Százhalombatta polgármestere a közösségi költségvetés bevezetésére tesz javaslatot, ami révén minden választókerületben 10 millió forintos keret felhasználásáról dönthetnének az ott élők -hangzott el május 24-i sajtótájékoztatón.

Akciós barnakőszén vásárlás

Tradicionális hazai barnakőszénre hirdettek fűtési szezon előtti felkészülési akciót.

2023-05-23

Ünnepi szemétszállítás

Változatlan rendben történik május 29-én, Pünkösdhétfőn a lakótelepen a kommunálishulladék szállítás, illetve Dunafüred I.városrészben a zöldhulladék szállítás.

Négy érem a modellvitorlás regattán

Két-két arany- és ezüstérmet nyert az orfűi nagy hajós vitorlás évadnyitó keretén belül május 5-6-a között zajlott modellvitorlás regattán a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub. Kunvári Sándor egyesületi tag beszámolója.

2023-05-22

Ismét segít a Remény Bajnoka

Ismét segít a Remény Bajnoka

Újabb táborozási pályázatot írt ki a százhalombattai gyerekek számára a Remény Bajnoka Alapítvány - hangzott el május 19-i tájékoztatón.

Új könyvtár a Gondozóházban

A könyvtárat Vezér Mihály polgármester adta át, aki 2022-ben hirdetett jótékonysági könyvgyűjtési akciót 100 db saját könyv felajánlásával.

Bíznak a bennmaradásban

Bíznak a bennmaradásban

Derekas küzdelemben, 30-23-ra kikapott hazai pályán a Százhalombattai KE a QHB-Eger csapatától a férfi kézilabda NBI/B osztályában a legutóbbi, május 6-i fordulóban, (félidő; hazai-vendég 10-16). Tallér Zsolt, a battai klub elnökének beszámolója.

Összetört egy álom, nem sikerült a bennmaradás

Összetört egy álom, nem sikerült a bennmaradás

31-25-re kikapott hazai pályán a Százhalombattai KE a Debreceni EAC-től a férfi kézilabda NB I/B osztályában az utolsó fordulóban (félidő: hazai-vendég 12-14). Tallér Zsolt, a battai klub elnökének beszámolója.

Füredi Piknik és sárkányhajó verseny - Hagyományteremtő rendezvény

Szabadidős és kulturális programokkal egybekötve rendezte meg az Önkormányzat a XVI. Tavi Sárkányhajó Versenyt a Csónakázó-tavon május 20-án.

Füredi Piknik és sárkányhajó verseny ? Hagyományteremtő rendezvény

Szabadidős és kulturáliis programokkal egybekötve rendezte meg az Önkormányzat a XVI. Tavi sárkányhajó versenyt a Csónakázó-tavon május 20-án.

Virágváros - Együtt a szép környezetért

Ismét nagyon sokan jelentek meg a virágosztáson Százhalombattán, ahol a város különböző helyszínein összesen 20 ezer tő egynyári növényből válogathattak a lakók. Petúnia, begónia, mézvirág, kakastaréj és büdöske is volt a választékban.

Miniszteri elismerés

Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Vigh Orsolyának Pintér Sándor belügyminiszter. A Százhalombattán, Óvárosban élő díjazott két évet dolgozott a Nemzeti Népegészségügyi Központ Szűrésirányítási Főosztályán. Az elismerést elsősorban a koronavírus-járvány idején végzett tevékenysége, illetve egy sikeres újraélesztésben való részvétel okán érdemelte ki.

2023-05-21

Kedves ballagó, érettségiző Diákok!

Kedves ballagó, érettségiző Diákok!

Városunk középiskoláiból az idei évben 195 diák ballagott el május 5-én, és kezdi meg az érettségi vizsgákat május 8-án hétfőn.

Keresztszentelés-keresztény piknik

Keresztszentelés-keresztény piknik

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Százhalombattai Csoportja az Óváros bejáratánál lévő kereszt újraszentelésére, majd az azt követő keresztény piknikre hív május 14-re.

Tavaszi karate éremeső

Fontos, kiváló időszakon van túl a Százhalombattai Karate Egyesület, lezajlottak a tavaszi versenyszezon eseményei - Vadász Tamás elnök beszámolója.

Két tucat érem a nemzetközi szenior úszóversenyen

Két tucat érem a nemzetközi szenior úszóversenyen

8 arany-, 11 ezüst- és 5 bronzérmet nyertek a Száz Halom Városi Úszó Klub Egyesület versenyzői a Szentesen rendezett, XXVIII. Nemzetközi Szenior Úszóversenyen május 6-án - tájékoztatott Tejes István, a SZVÚK alelnöke.

Sulinapok az Egyesben

A Sulinapokat ebben az évben is a tavasz hozta el iskolánkba; programjainkat a fenntarthatóság jegyében, illetve a Föld napjával kapcsolatban igyekeztünk megvalósítani. 

2023-05-19

Bolondos ballagás

Jelmezbe öltözött diáksereg lepte el a Szent István teret, illetve a konferencia központot május 4-én.

Page generated in 0.01788 seconds.