Település

Képek megjelenítése
FŐTÉR - Fazekas István gondolatai

FŐTÉR - Fazekas István gondolatai

"A szerencsétlen sorsú népek vigasza"

2021-10-22

Az őszi sorozat folytatása a tekéseknél

Százhalombattán a Klub Sirályban -hazai pályán- október 10-én a Piros Arany csapata ellen folytatódott a Battai Gurítók őszi szezonja, amely sajnos vereséggel zárult, a vendég csapat, 5: 1 arányú győzelmet aratott.

Kiemelkedő őszi eredmények a teniszben

A VUK SE tenisz szakosztálya is aratott, az október  9 - 11-e között megrendezett vidéki és országos versenyen is.

Nagyszerű eredmények, újabb egyéni csúcsok

Nagyszerű eredmények, újabb egyéni csúcsok

A Hódmezővásárhelyen megrendezett Rövidpályás Hód Kupán folytatták a szereplést a százhalombattai VUK SE úszói október 17-18-án. A versenyzők továbbra is az alapozás okozta fáradtsággal küzdve mutattak egy kis szeletet a képességeikből - tájékoz

Aktív futók

Aktív futók

Három eseményen is eredményesen teljesítettek a SZVISE futói a közelmúltban.

Kizökkent az idő

Kizökkent az idő

A koronavírus járvány nemcsak egészségünket, életünket veszélyeztette, vagy tette tönkre, hanem súlyos csapást mért a helyi civil közösségekre is, amelyek alig két generáció óta próbálnak gyökeret ereszteni.

Új könyvek a könyvtárban

A százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár ajánlata.

Itt van az ősz, itt van újra....zenével

Itt van az ősz, itt van újra....zenével

A zene világnapját 1975 óta az UNESCO Zenei Tanácsának és Yehudi Menuhin hegedűművész felhívására ünneplik október 1-jén. Az első Világnap tiszteletére írott köszöntője így hangzott: "Kedves Kollégák, Barátaim!.... Szeptember 29. és október 5.

Akik lemondtak egy tábla csokiról

Akik lemondtak egy tábla csokiról

Azt mondják, ha egy történetben gyerek vagy kutya szerepel, garantált a siker. A mi történetünk szálai pont a két szereplő között szövődtek.

Állatok Világnapja az Eötvösben

Állatok Világnapja az Eötvösben

Iskolánkban már hagyomány, hogy az Állatok Világnapja alkalmából megrendezzük udvarunkon a kisállat bemutatót, amikor minden diák behozhatja saját kis kedvencét, vagy bemutathatja a róluk készült fényképet.

Művészet és bűnmegelőzés

Művészet és bűnmegelőzés

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szeptember 28-án bűnmegelőzési szakmai napot tartott Százhalombattán. A nagyszabású konferencia egyik előadója volt dr. Fazekas István PhD, a Színház- és Filmművészeti Egyetem docense, Jókai-díjas drámaíró, aki

OviZsaru

OviZsaru

Az Érdi Rendőrkapitányság megkezdte a 2021/22. nevelési évben OviZsaru programját a százhalombattai Kipp Kopp Óvodában.

Szolgálat szárazon és vízen

Szolgálat szárazon és vízen

Folytatta a szelektív hulladékgyűjtők folyamatos ellenőrzését a százhalombattai polgárőrség szeptemberben is - derül ki a szervezet beszámolójából. Nem történt gyújtogatás a hulladékgyűjtőknél, amelyek telítettsége a megfelelő szinten maradt.

A népmese az élőszó művészete

A népmese az élőszó művészete

100 órán át szólt a mese - világrekord-kísérlet Magyarországon. Kovács Marianna mesemondóval, a Magyar Kultúra Lovagjával, a Hamvas Béla Városi Könyvtár igazgatónőjével Fazekas István író beszélgetett a mesék életünket formáló szerepéről. &

FŐTÉR

Városunk igazi gazdagsága - Fazekas István gondolatai

Huszonöt éves a százhalombattai Régészeti Park

Huszonöt éves a százhalombattai Régészeti Park

Látogatóinkkal közösen egy mozgalmas, tartalmas délután keretében ünnepeltük október 2-án a negyed százados évfordulót.

Várják a karácsonyfa felajánlásokat

Várják a karácsonyfa felajánlásokat

A Százhalombattai Polgármesteri Hivatal az idei esztendőben is várja a felajánlásokat a várost díszítő karácsonyfákra. november 20-ig.

2021-10-20

Álláslehetőség

Szakasszisztenseket keres több területre a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány a Százhalom Egészségügyi Központ - 2440 Százhalombatta Gesztenyés út 10 szám alatti - szakrendelőjébe.

Álláspályázat

A Százhalombattai Polgármesteri Hivatal lakossági kapcsolattartásra keres média és kommunikációs szakterületen szerzett végzettséggel rendelkező munkatársat.

Újabb hazai győzelem

Újabb hazai győzelem

28-25-re nyert a Százhalombattai KE az SZESE Győr ellen hazai pályán, a férfi kézilabda NB I/B legutóbbi fordulójában - derül ki Tallér Zsolt, a battai egyesület technikai vezetőjének beszámolójából.

Felhívás adatszolgáltatásra

Vendéglátó üzletek "NTAK" regisztrációs kötelezettsége
 

Tisztelgés a nemzeti gyásznapon - emlékezés az aradi vértanúkra

Tisztelgés a nemzeti gyásznapon - emlékezés az aradi vértanúkra

Október 6-án van az aradi vértanúk emléknapja - nemzeti gyásznap. 1849. október 6-án a szabadságharc honvédtábornokai és Batthyány Lajos, az első magyar felelős kormány miniszterelnöke az életüket áldozták Magyarországért. 1849. október 6-án végezték

2021-10-19

Születésnapi köszöntés

Születésnapi köszöntés

Szekeres József nyugalmazott városvezetőt 85. születésnapja alkalmából otthonában kereste fel Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere október 18-án.

Jubileumi közgyűlés

Jubileumi közgyűlés

Fennállásának 150. évfordulóját ünnepelte a Magyar Sportlövők Szövetsége Százhalombattán, a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban október 18-án. Az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak, Sinka László, a hazai szövetség főtitkára, m

Gázszivárgás

Gázszivárgás

Gázszivárgás miatt lezárták az Ilonka utca az Esthajnal és Barátság utcák között szakaszát Százhalombattán - tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

100 méter parkoló, 140 liter szemét

100 méter parkoló, 140 liter szemét

Az Erkel Ferenc körút 22-31 előtt elterülő parkolók egyik oldala a csőcsorda, a másik oldala a lakótelep úttal és gyalogjárdával, ahol 30 méterenként van egy köztéri kuka, illetve a lépcsőházakban is van szeméttároló.

2021-10-18

Újabb modellvitorlás győzelem és ezüstérem

Újabb modellvitorlás győzelem és ezüstérem

Két érmet és több jó helyezést is begyűjtött a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a balatonföldvári Balaton Kupán az RG 65 hajóosztályban október 16-án.

Bravúr győzelem idegenben

35-34-re nyert a Szigetszentmiklósi KSK otthonában a Százhalombattai KE csapata a férfi kézilabda NB I/B legutóbbi fordulójában - tájékoztatott a egyesületi beszámolóban Tallér Zsolt, a klub technikai vezetője.

Kedves demokrata Barátom!

Az előválasztási folyamat tegnap lezajlott: megválasztottuk az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét és meghatároztuk a közös irányt.

Színes szeptember a százhalombattai Eötvös iskolában

A 2021/22-es tanévet igyekeztünk rengeteg programmal, szakkörrel, sportkörrel tarkítani intézményünk tanulói számára, feledtetve ezzel az előző két év nehézségeit.

 Állatvédelem - van feladat bőven

Állatvédelem - van feladat bőven

Állatok világnapja október 4. Az állatvédők ez alkalomból felhívják az emberek figyelmét a házi kedvencek- és a haszonállatok, no meg a vadon élő állatok helyzetére, védelmére, szeretetük fontosságára.

Közvetve is segítik a termelőket-befőzőautomatákat adtak át

Közvetve is segítik a termelőket-befőzőautomatákat adtak át

Befőzőautomatákat adományozott a Civil Összefogás Fórum a térség nagycsaládjainak, az azokat tömörítő szervezeteknek, szociális intézményeknek, civil csoportoknak a dunavarsányi Soli Deo Gloria Közösségi Házban a szeptember 22-én. Az adományozot

Judo-érem és helyezések

Bronzérmet szerzett a 41 kilósok között Csák Zsolt Zétény a SZVISE színeiben Diák "A" kategóriában a paksi országos versenyen október 02-án.

2021-10-17

Jubileumi tökfesztivál

Jubileumi tökfesztivál

Minden eddiginél színesebb programokkal rendezték meg az immár tízedik tökfesztivált a százhalombattai Szivárvány Óvodában október 14-én. A jó hangulathoz a finom ételek és italok mellett népi játszóház és élőzene is hozzájárult. A mozgalmas eseményr

Rangos elismerés

Rangos elismerés

A legmagasabb szintű, Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend kitüntetést vehette Szél Pál, a Százhalombattai Polgárőr Egyesület alapító elnöke október 15-én, a polgárőr mozgalomban végzett tevékenysége elismeréseként.

2021-10-15

SZVISE-futások

SZVISE-futások

A százhalombattai egyesület két versenyzője is remekül teljesített két budapesti megmérettetésen.

Ismét találkozhatunk:  Nyílt Napok az Arany János Gimnáziumban

Ismét találkozhatunk: Nyílt Napok az Arany János Gimnáziumban

A hosszú karanténidőszak után ismét lehetséges a százhalombattai gimnázium mindennapi életébe történő bepillantás a nyílt napjaink alkalmával 2021 októberében.

Arany- és ezüstérem a battai műrepülőknél

Arany- és ezüstérem a battai műrepülőknél

Hosszú szünet után rendezték meg a 2020-ban elmaradt Körrepülő műrepülő modellek Országos Bajnokságát Pécsett, szeptember 18-án.

ÁRKON-BOKRON

Utcákon, kukoricatáblán, kerítéseken keresztül üldözve fogtak el az érdi rendőrök egy 27 éves férfit. Az erőnléti edzésnek is beillő, kilométereken át tartó futóverseny végén mindenki megkapta jussát: a rendőrök a férfit, a férfi bilincset.
 Tisztelt Szépkorú Százhalombattai Polgárok!

Tisztelt Szépkorú Százhalombattai Polgárok!

"Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött".
(Sütő András)
 
 

Jószai Teodóra nyerte az előválasztást

Jószai Teodóra nyerte az előválasztást

A Demokratikus Koalíció - Momentum és a Liberálisok által támogatott - jelöltje, Jószai Teodóra nyerte az ellenzéki előválasztást a Pest megye 8. számú egyéni választókerületben, így ő lehet a FIDESZ-KDNP jelöltjének kihívója a 2022-es országgyű

2021-10-13

Áramszünet

Áramszünet

A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán több utcában, november 16-án, 9 és 15 óra között.

Gyorsabb, biztonságosabb vasúti közlekedés Kelenföld és Százhalombatta között

Gyorsabb, biztonságosabb vasúti közlekedés Kelenföld és Százhalombatta között

Átadták a Kelenföld és Százhalombatta között megújított vasúti pályát október 12-én. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában megvalósult 53,8 milliárd forintos fejlesztéssel a vonatok óránként 120 kilométeres sebességgel közlekedh

2021-10-12

Álláspályázat

A Százhalombattai Polgármesteri Hivatal lakossági kapcsolattartásra keres média és kommunikációs szakterületen szerzett végzettséggel rendelkező munkatársat.

Ismét százhalombattai kick-boksz érem egy rangos világversenyen

Ismét százhalombattai kick-boksz érem egy rangos világversenyen

Bronzérmes lett Kisbajcsi Hajnalka a Százhalombattai Kick-boksz Sportegyesület versenyzője, a hazai szövetség által szeptember 16. és 19. között megrendezett budapesti 26. Magyar Kick-box Világkupán.

Véradás

Véradás

 
Véradásra várja az önkénteseket a Magyar Vöröskereszt a százhalombattai Barátság Kulturális Központba, október 20-án 13-18 óráig.

2021-10-11

Jótékonysági aukció

Jótékonysági aukció

Márton Béla, egykor Százhalombattán is élő és alkotó festőművész "SZÁZHALOMBATTA KÖRNYÉKI TÁJ" - című képét bocsájtja árverésre a városban működő Snadiantik Kft.

Irodahelyiség bérleti pályázat

Az Önkormányzat nyilvános pályázat keretében 5 év határozott időre bérbe adja Százhalombatta, Ifjúság útja 7. szám alatti, "Polgárok Háza" elnevezésű ingatlanban lévő 611. számú 12,01 m² alapterületű irodahelyiséget.

Irodahelyiség bérleti pályázat

Az Önkormányzat nyilvános pályázat keretében 5 év határozott időre bérbe adja Százhalombatta, Ifjúság útja 7. szám alatti, "Polgárok Háza" elnevezésű ingatlanban lévő 603. számú 11,92 m² alapterületű irodahelyiséget.

Állláspályázat

A Százhalombattai Polgármesteri Hivatal lakossági kapcsolattartásra keres média és kommunikációs szakterületen szerzett végzettséggel rendelkező munkatársat.

Hazai arany- és bronzérem a modellvitorlás OB-n

Hazai arany- és bronzérem a modellvitorlás OB-n

A százhalombattai Csónakázó-tavon rendezték meg RG65 hajóosztály Országos Bajnokságát október 9-10-én. A battai Dunamenti Energia Modellező Klub a két érem mellett jó helyezéseket is begyűjtött - derül ki az egyesület beszámolójából.

Battai judo-bajnok

Battai judo-bajnok

Aranyérmet szerzett Csák Zsolt Zétény a SZVISE színeiben, az Egerben rendezett Judo Országos Bajnokságon október 9-én.

Page generated in 0.04387 seconds.