Település

Képek megjelenítése
Országos döntőbe jutott az

Országos döntőbe jutott az "1-es Iskola" csapata

Óriási sikert ért el az 1. Iskola IV. korcsoportos leány ötpróba csapata az Atlétikai Diákolimpia Pest vármegyei döntőjében.

Zöld jövő a digitális világban - FITDigit találkozó Százhalombattán

Iskolánk, a SZISZKI egyik, tanárok képzését megcélzó Erasmus+ projektje, "A Green Future in the Digital World" (röviden FITDigit) két újabb fontos állomásához érkezett.

Örökség

Örökség

A Hulladék Kommandó Társadalmi Járőrszolgálat "Örökség" című vándorkiállítása május 21-ig tekinthető meg nyitvatartási időben a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.

Önkormányzati választások 2024

Önkormányzati választások 2024

A Helyi Választási Bizottság hivatalosan nyilvántartásba vette a százhalombattai önkormányzati képviselőjelölteket.
 

2024-05-23

4.Tehetségnap az Egyesben

4.Tehetségnap az Egyesben

Május 13-án, amikor az időjárás is szerencsére nagyon jó volt, felkerekedett több, mint 190 gyerek és majd 60 segítő a Csónakázó-tóhoz, hogy versenyre kelljen a 43 csapat egymással.

Újabb futó-sikerek

Remek teljesítménnyel, két versenyen is rajthoz álltak a SZVISE Atlétika Szakosztály futói a napokban.

2024-05-22

Négy érem a modellvitorlás emlékversenyen

Egy-egy arany- és ezüstéremmel, valamint két bronzéremmel gazdagodott a Dunamenti Energia Modellező Klub a Velencei-tavi, 23-ik Tóth István modellvitorlás emlékversenyen- tájékoztatott Kunvári Sándor az egyesületi tagja.

Egy verseny, két érem

Egy verseny, két érem

Egy-egy bronzérmet szerzett korosztályában Békés Erzsébet és Goldinger Kinga a SZVISE Atlétika Szakosztály színeiben, a VUK SE álltál szervezett Futapest futóversenyen május 20-án.

2024-05-21

Szép korú szépkorú

95. születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte Hajdú Györgyné, Edit nénit Vezér Mihály polgármester, aki átadta az Önkormányzat virágcsokrát és a város lakosságának jókívánságát, valamint a miniszterelnöki köszöntő oklevelet.

Bajnokcsapat!!! -  Megvan a feljutás

Bajnokcsapat!!! - Megvan a feljutás

27-18-ra (11-7) győzött a Százhalombattai KE a Hőgyészi SCE ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában a május 18-i fordulóban, így ismét feljutott az NB I/B osztályba. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

2024-05-20

A tánc öröme

Ismét a városlakókkal közös főtéri "örömtáncot" hirdetett meg Vezér Mihály polgármester.

Újabb lépés a bajnoki cím felé!

Újabb lépés a bajnoki cím felé!

29-24-re (12-11) győzött a Százhalombattai KE a NEKA U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában a május 4-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Szépkorú szépkorú

95. születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte Hajdú Györgyné, Edit nénit Vezér Mihály polgármester, aki átadta az Önkormányzat virágcsokrát és a város lakosságának jókívánságát, valamint a miniszterelnöki köszöntő oklevelet.

Születés Hete - Segítség a családoknak

Születés Hete - Segítség a családoknak

Négynapos rendezvény keretében tartottak előadásokat szakemberek a várandóssággal, a csecsemőgondozással és az egészségmegőrzéssel kapcsolatban. A beszélgetésekkel, interaktív foglalkozásokkal bővített májusi programsorozatnak a Hamvas Béla Városi Könyvtár adott otthont.

A jövő tudósai

A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium rendezte meg a 23. Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciájának országos döntőjét. A 15 iskolából érkezett általános iskolás diákok társadalom- és természettudományi témában tartottak előadást, a szakértő zsűri összesen 42 bemutatót értékelt. 

Városkerülés két keréken

Csaknem 400-an vettek részt a Sporthalom Kft. által szervezett "Kerékre fel!" elnevezésű települési kerékpártúrán április 27-én.

2024-05-19

Azok az 50-es évek - Eötvös-bál a rock and roll jegyében

A Grease című film és az ötvenes évek Amerikáját idézte meg az Eötvös iskola alapítványi bálja a rendezvényközpontban. A parázs hangulatú est bevételét a digitális eszközpark fejlesztésére fordítja az Eötvös Effektus Alapítvány.

Faültetés a játszótéren

A lakók kérése és Lukács Bernadett képviselő közbenjárása nyomán két előnevelt vörös juhar facsemetét ültetett el az Önkormányzat a dunafüredi Szivárvány téri játszótéren.

A világűr és az emberiség

A világűr és az emberiség

 
A fenti címmel tart ingyenesen megtekinthető előadást Farkas Bertalan, nyugalmazott dandártábornok, az első magyar űrhajós a Barátság Kulturális Központban május 29-én 18 órától.
 

Új szintre lépett a tenisz-infrastruktúra

Modern konténer klubházat adtak át a VUK SE Teniszszakosztályának pályáinál a Városi Szabadidőközpontban. A beruházás 20 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg. A 11 méter hosszú konténeregységben fűthető öltözőket, mosdókat, valamint egy edzői helyiséget alakítottak ki.

Ha május, akkor majális

Zenés, táncos programokkal, dobiskolai produkcióval, tűzzsonglőr bemutatóval, vásárral, kézműves foglalkozással és vidámparkkal várták az érdeklődőket a Szent István téri munka ünnepi Battai Majálison május 1-jén. A szervező kulturális központ és a Pesovár Néptánc Suli májusfát állított a központi színpadnál.

2024-05-18

Fiatalság bolondság...

Az Önkormányzat hagyományosan "Városi Bolondballagáson" látta vendégül a jelmezbe öltözött végzős középiskolásokat a Szekeres József Konferencia Központban május 2-án. Az önfeledt hangulatot Elek Péter, a Dumaszínház humoristája emelte. A ballagókat süteménnyel és üdítővel is megvendégelte a város.

Sikeres érettségit!

Az idei évben is gravírozott tollakkal kíván sikeres érettségi vizsgát az Önkormányzat. A tollakat eljuttatják az iskolákba, ahol minden diákot az asztalán várja egy köszöntő levél kíséretében.

2024-05-17

Virágzó város - Virágosztás a szép környezetért

Rendkívül nagy érdeklődés övezte a hagyományos eseményt, amely során a polgármester javaslatára összesen 7 millió forint értékben, ezúttal 25 ezer tő egynyári növényből válogathattak a lakók a város különböző helyszínein. Begóniából, petúniából, nebáncsvirágból, zsályából, törpedáliából és virágcsalánból fejenként összesen 5 tövet lehetett választani.

2024-05-16

Az időjárás függvényében tartják meg a főtéri, pénteki KORDA '85 koncertet

Az időjárás függvényében tartják meg a főtéri, pénteki KORDA '85 koncertet

A legfontosabb a május 17-i rendezvény biztonságos lebonyolítása - tájékozatott a kulturális központ.

Évadnyitó modellvitorlás arany- és bronzérem

Két éremmel gazdagodott a Dunamenti Energia Modellező Klub, az orfűi Pécsi tavon, április 26-28-a között megrendezett szezonnyitó Medvehagyma Regattán - derül ki Kunvári Sándor egyesületi tag beszámolójából.

Bronzérem és helyezések a futó-emlékversenyen

Bronzérem és helyezések a futó-emlékversenyen

Harmadik helyen végzett korosztályában dr. Lehoczki Gergely a SZVISE futója, a tatai Galbicska Péter emlékverseny 14 km-es távján április 21-én.

Szemán Dávid egyéni csúccsal Eb-résztvevő - Sportlövész hónapok, márciusi és áprilisi sikerek

A Százhalombattai Lövészklub versenyzője az 50m Pisztoly versenyszámban remek teljesítménnyel vívta ki az eszéki Európa-bajnokságon való részvétel jogát, a Magyar Sportlövők Szövetsége által rendezett zalaegerszegi áprilisi válogató sorozaton - tájékozatott Kéri Attila edző, a battai klub elnöke.

Májusfával köszöntötték a megújuló természetet

A hagyományokhoz híven Vezér Mihály polgármester óvodásokkal, a Forrás Néptáncegyüttes tagjaival és a városlakókkal közösen kötözte fel a tavaszt jelképező színes szalagokat a Szent István téren felállított májusfára. A rendezvény - a Bara Zenekar közreműködésével - az ünneplők körtáncával zárult. A Forrás külön táncokkal is gazdagította az eseményt.

Szúnyoggyérítés

Szúnyoggyérítés

Az Önkormányzat megbízásából lezajlott biológiai gyérítés után - szintén a városi megbízás nyomán - földi kémiai szúnyoggyérítést végez a SZÁKOM Kft. május 8-án (szerdán) és május 9-én (csütörtökön), amennyiben az időjárás erre alkalmas lesz.

2024-05-14

Újabb sikeres Egészségnap

A maximális létszámot kihasználva,180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, május 11-i ingyenes egészségügyi szűrőnapra.

Családi nap az összetartozás jegyében

Focibajnoksággal, váltóversennyel és közös ebéddel várták az egyházközségek a felekezeti híveket az V. Ökumenikus Családi Napon május 11-én. A gyülekezeti vezetők rövid áhítatot tartottak, amit közös éneklés követett.

2024-05-13

Nem ízlett a péntek este Pécsen!

Nem ízlett a péntek este Pécsen!

26-26-os (félidő; hazai, vendég 13-14) döntetlent játszott idegenben a Százhalombattai KE a PTE-PEAC csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában az április 26-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

KORDA '85

KORDA '85

Ingyenes életműkoncert Százhalombattán a Szent István téren, 2024 05.17., 20 órától.

2024-05-12

Éltető természet

Madarak és Fák Napja alkalmából ismét óvodásokkal közösen ültetett fát Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen május 10-én.

Page generated in 0.0031 seconds.