Település

Képek megjelenítése

Együtt volt a város

Ismét háromnapos közösségi ünnepet tartottak Százhalombattán szeptember 9-11-e között. A Battai Napokon színvonalas könnyűzenei koncertek, operett slágerek, gyerek, sport- és családi programok, vidámpark, kézművesek, borfalu, gasztronómiai és kirakodóvásár, valamint főzőverseny várta a nagyszámú érdeklődőt.

Eseménydús augusztus - polgárőr beszámoló

A százhalombattai polgárőrök számos szolgálatot teljesítettek a nyár utolsó hónapjában is.

Közös ügyek

Közös ügyek

 A Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium munkaértekezletén találkozott Vezér Mihály polgármester Lászlóné Garaguly Anikó szakmai igazgatóhelyettes, újonnan megbízott igazgatóval és munkatársaival szeptember 14-én.

2022-09-28

Biztonságos okos zebrák

További három SafeXOne biztonságos gyalogátkelőhelyet telepítettek Százhalombattán.

Rezsi kedvezmény a többgenerációs házaknak. Komoly önkormányzati takarékossági intézkedések szükségesek

Rezsi kedvezmény a többgenerációs házaknak. Komoly önkormányzati takarékossági intézkedések szükségesek

Nagyobb mennyiségű földgázt kaphatnak rezsicsökkentett áron az egy mérőórás, többgenerációs házban élők a szeptember 9-én kiadott kormányrendelet értelmében. Az intézkedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, illetve az Önkormányzatot érintő rezsiár-emelkedésről tájékoztatott Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere szeptember 13-án.

2022-09-27

Fájó hazai vereség

Három góllal, 22-19 -re kikapott a Százhalombattai KE az Agrofeed ETO UNI Győr együttesétől az NB/I férfi kézilabda bajnokság szeptember 10-i fordulójában - tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai vezetője.

Bravúros pontszerzés

Bravúros pontszerzés

27-27 - es döntetlent játszott hazai pályán a Százhalombattai KE a Kecskeméti TE-Piroska Szörp csapatával a NB I/B férfi kézilabda bajnokság szeptember 24-i fordulójában - derül ki Tallér Zsolt, az battai klub technikai vezetőjének beszámolójából.

Időközi önkormányzati választás, 6. sz., dunafüredi egyéni választókerület

Országos Bajnok Szemán Dávid - battai sportlövő sikerek

A Magyar Sportlövők Szövetsége 2022. évi 25-50m Nemzeti versenyszámok Országos Bajnokságát rendezték meg Budapesten, a Fehér úti Nemzeti Lőtéren szeptember 24-25-én.

Újabb remény a nehéz helyzetben lévő családoknak

Újabb remény a nehéz helyzetben lévő családoknak

Folytatja támogatói tevékenységét Százhalombattán a Remény Bajnoka Alapítvány - jelentette be a szeptember 26-i tájékoztatón Vezér Mihály polgármester, a szervezet alapítója.

2022-09-26

Üzenet a jövőbe

Fenntartható gondolatok továbbítása a jövő nemzedékének a "Matrica" Múzeumból...

2022-09-25

Testnevelői konferencia Százhalombattán

"Az úszásoktatás jelentősége és lehetőségei a mindennapos testnevelésben" címmel tartott konferenciát a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete a Barátság Kulturális Központban szeptember 23-24-én.

Harminc év a

Harminc év a "köz" szolgálatában

Három, önkormányzati intézményben dolgozó munkatársat köszöntött Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a jubileum alkalmából szeptember 7-én.

Véradás

Véradás

A Magyar Vöröskereszt véradást szervez az Érdi Rendőrkapitányságon 2022. szeptember 28-án 10.00-14.00 óra között.

Román Diaszpóra Napja

 
Az idén 12. alkalommal tartotta meg a Román Nemzetiségi Önkormányzat az ünnepet Százhalombattán az óvárosi szerb klubban, augusztus 27-én.

2022-09-24

Egyedülálló zöld-beruházás Százhalombattán

Magyarországon elsőként Tesla MegaPack akkumulátoros villamosenergia-tároló rendszert adtak át a Dunamenti Erőműben szeptember 9-én. A vállalat egyúttal csatlakozott a Magyar Akkumulátor Szövetséghez, valamint bemutatták a világ egyetlen napelemes lakóautóját.

Szépkorúan is jókedvvel élni

Vezér Mihály polgármester otthonában köszöntötte a 90 éves Pavlicsek Lászlónét, aki az Óvárosban él családjával. A virágcsokor mellé átadta a miniszterelnöki köszöntő emléklapot is.

2022-09-23

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás

 Közterület-felügyelő munkakör betöltése.

Keresztény Piknik

Keresztény Piknik

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége százhalombattai csoportja "Keresztény Pikniket" szervez az óvárosi a Szent László téren, szeptember 24-én.

Ismét ingyenes tüdőszűrés

Ismét ingyenes tüdőszűrés

Ingyenes tüdőszűrést szervez az Önkormányzat Százhalombattán a helyi lakosok számára október 7-től október 28-ig.

2022-09-22

"Érzékenység, szolidaritás, párbeszéd"

Sinka László szerint az önkormányzati munka lényegét a fent idézett szavakkal lehet a legjobban megragadni, ezen értékekre van leginkább szükség a mindennapokban. Az ÉSZKE önkormányzati képviselőjelöltje a százhalombattai 6. sz., dunafüredi egyéni választókerületben tartott lakossági fórumot szeptember 21-én.

Jótékonysági focitorna a legkisebbekért

Jótékonysági focitorna a legkisebbekért

A dm és együttműködő partnerei 5 millió forinttal támogatják a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesületet

2022-09-20

Felgyorsult az edzőcsarnok építése

Látványos szakaszához érkezett a százhalombattai Arany János iskola udvarán épülő kosárlabda edzőcsarnok kivitelezése, megérkeztek a betonfal elemek a napokban. A létesítményt a tervek szerint jövő januárban adják át.

Új elnök a százhalombattai polgárőrség élén

Rendkívüli tisztújító közgyűlésen, egyhangú döntéssel Szalai Attila eddigi titkárt választották meg a civil szervezet elnökének. A testület összehívása Szél Pál alapító-elnök halála miatt vált szükségessé.

Egy emberléptékű fesztivál

Még nyár elején jött a felkérés Radócz Barna főszervezőtől a "Ráckeresztúri Csülök és Pálinka Fesztivállal" kapcsolatosan; szerette volna, ha zsűrizem az eseményt - így is történt.

Vereséggel kezdődött a szezon

Vereséggel kezdődött a szezon

28-25-re kikapott a BFKA-Balatonfüred otthonában a Százhalombattai KE férfi kézilabdacsapata az NB I/B osztályú bajnokság első fordulójában. A battaiak a félidőben még 11-9-re vezettek - tájékoztatott Tallér Zsolt, az egyesület technikai vezetője.

Arany Iskola tanévkezdés: Összefogásból jeles!

Intézményünk 870 tanulója bizony évről-évre koptatja a székeket, padokat, asztalokat, mert ezek a bútorok a mindennaposmunka, tanulás hozzátartozói. Egy-egy tanteremben 27-35 tanulónk tanul az év 10 hónapjában.

Kedves Dunafüredi Polgárok!

Kedves Dunafüredi Polgárok!

A 2022. október 16-án tartandó időközi önkormányzati választáson indulok képviselőjelöltként, bízom benne, hogy az elmúlt évek munkája nyomán már csak keveseknek kell bemutatkoznom.

Kamarai küldöttgyűlés

Kamarai küldöttgyűlés

Az Országos Vagyonvédelmi Kamara Százhalombattán tartotta küldöttgyűlését szeptember 9-én. A küldöttek a többi között tárgyaltak a hamarosan esedékes tisztújítás részleteiről is.

2022-09-19

Szüreti szomszédolás

Több régiós település mellett, Százhalombatta is meghívást kapott a XVII. alkalommal megrendezett Tárnok Szüreti Mulatságra.

Főtér

Főtér

A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai

Kibérelt dobogó

Arany-, ezüst -, és bronzérmet szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub az ölbői F5-E hajóosztály Országos Bajnokságon, szeptember 17-18-án - számolt be az egyesület.

 Időközi önkormányzati választás, 6. sz., dunafüredi egyéni választókerület

Időközi önkormányzati választás, 6. sz., dunafüredi egyéni választókerület

Dr. Korcsmáros Iván képviselőjelölti bemutatkozója.

Ismét teljes kapacitással gyártja az üzemanyagot a Dunai Finomító

Ismét teljes kapacitással gyártja az üzemanyagot a Dunai Finomító

Befejeződött a  százhalombattai Dunai Finomító tervezett nagyleállásának első fázisa - tájékoztatott a MOL.

Modellvitorlás ezüstérem és értékes helyezések

Eredményesen szerepelt a százhalombattai Csónakázó-tavon megrendezett MM hajóosztály Országos Bajnokságon a Dunamenti Energia Modellező Klub szeptember 3-á

2022-09-17

Időközi választás

Időközi választás

Öt jelölt indul Százhalombattán az időközi önkormányzati képviselő választáson a dunafüredi 6. számú egyéni választókerületben október 16-án.

Aradi Vértanúk Napja

Aradi Vértanúk Napja

Megemlékezést tart a KÉSZ  és az 1026. sz. Szent László Király Cserkészcsapat  Százhalombattán az óvárosi Szent László téren, október 6-án 18 órától.
 

2022-09-16

Ünnepeljünk együtt!

Ünnepeljünk együtt!

Szeretettel várom Önöket a Szent István téren, az Államalapítás ünnepére, 2022. augusztus 20-án 19 órakor.

2022-09-15

Pozitív változás a közétkeztetésben

Pozitív változás a közétkeztetésben

A százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumba látogatott ebédre Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester, hogy felmérjék az étkeztetés minőségét, miután az önkormányzati fenntartású Városi Családsegítő és Gondozási Központ vette át a feladatot július 1-jével.

Ingyenes izzócsere program

Térítésmenetesen juthatnak energiatakarékos LED égőhöz a százhalombattai lakosok, ha szeptember 30-ig regisztrálnak a ledcsere.hu oldalon - tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester.

Page generated in 0.00501 seconds.