Gazdaság

Képek megjelenítése
Már a magyar villanyáram 18 százalékát adják a napelemek

Már a magyar villanyáram 18 százalékát adják a napelemek

Magyarország támogatja a 2024 végén lejáró orosz-ukrán földgáz tranzitszerződés meghosszabbítását.

Továbbra sincs bérmegállapodás az Audinál

Továbbra sincs bérmegállapodás az Audinál

A szakszervezet elutasította a munkáltató második ajánlatát és új követelést fogalmazott meg.

Az Exxon vezére megtalálta a klímakatasztrófa „igazi felelőseit”, az átlagembereket

Erre mondja egy szakértő, hogy olyan nyilatkozat, mintha egy drogbáró mindenki mást hibáztatna saját magán kívül a drogproblémák miatt.

Melyik kóbor farkas a rekorder: a nálunk lelőtt svájci vagy a Spanyoloroszágig jutó német?

Világrekorderként emlegették azt a farkast, amely Németországból Spanyolországig vándorolt a közelmúltban. Korábban viszont a jeladós svájci farkas, M237 rekordjától volt hangos a sajtó. Most akkor melyiküké az elsőség?

Donald Tusk szerint vállalhatatlan, hogy Szijjártóék az orosz külügyminiszterrel trécseltek Navalnij temetésének napján

A lengyel miniszterelnök szerint ez nem pusztán rossz ízlésről tanúskodik, hanem erkölcsi és politikai szempontból is felfogadhatatlan üzenet.

Az Exxon vezére megtalálta a klímakatasztrófa "igazi felelőseit", az átlagembereket

Erre mondja egy szakértő, hogy olyan nyilatkozat, mintha egy drogbáró mindenki mást hibáztatna saját magán kívül a drogproblémák miatt.

Újabb intézkedéscsokorral készül a kormány, ez rengeteg embert érinthet
Kegyetlen pengeváltás a Wizz Air és a Ryanair között, itt az újabb felvonás

Kegyetlen pengeváltás a Wizz Air és a Ryanair között, itt az újabb felvonás

Nem finomkodnak a légitársaságok vezérei egymással.

Ukrajna az európai fegyvergyártás központjává akar válni Ukrajna az európai fegyvergyártás központjává akar válni Ukrajna az európai fegyvergyártás központjává akar válni Ukrajna az európai fegyvergyártás központjává akar válni

Putyin kezéből már kifordult a gázfegyver, most a katari emír kezében köthet ki

Csont nélkül lehozta Európa az idei telet is: Oroszország már csak kisebbségi gázellátó a kontinensen, az új partnerek nem szórakoznak, hanem szállítanak, így a tárolók normális áron teltek csurig. A nagyon enyhe tél miatt pedig igazán fűteni se kellett, ezért a készletek különösebben ki se fogytak. A cseppfolyós gáz lett a megmentő, kialakulni látszik egy új függési rendszer, és mivel az USA épp behúzta az LNG-kéziféket, esélyes, hogy Moszkva után Doha lesz a hűbérúr.

Putyin selyemútja: Közép-Ázsián és a Kaukázuson keresztül játssza ki a szankciókat Oroszország

Az egykori szovjet tagállamok szép nyereséget vágnak zsebre azzal, hogy felárral adják tovább a szankciós árukat Oroszországnak, amely mind jobban megérzi a modern technológia hiányát.

Lehullt a lepel a magyar kormány több ezer milliárd forintos gazdasági tervéről

Lehullt a lepel a magyar kormány több ezer milliárd forintos gazdasági tervéről

Nagy lépésre készülhetnek, de még vannak kérdőjelek.

Hiába az egyre több aggasztó jel, alig készül a magyar a nyugdíjas éveire

A nyugdíjak csak az inflációt követik, míg a bérek reálértelemben is növekedtek.

Orbán nünükéje és a hidegháborús porfészek – a legerősebb mondatok a miniszterelnök gazdasági évértékelőjéből

A politika ural mindent, ez határozza meg a gazdaságpolitikai irányokat is – fejtegette a gazdasági évnyitón Orbán Viktor. A miniszterelnök ennek megfelelően inkább külpolitikáról beszélt a magyar vállalkozók előtt, és azért is, mert, mint fogalmazott, a lényeget úgyis elmondták előtte kormánya gazdaságpolitikáért felelős tagjai. Aki tehát ígéretekért jött, annak csalódnia kellett, távolról sem érdeketlen eszmefuttatásért viszont érdemes volt odafigyelni Orbán Viktor mondataira, amelyekből most kilencet gyűjtöttünk össze.

2022 ősze óta nem folyósítottak annyi lakáshitelt, mint idén januárban

82,05 milliárd forint értékben folyósítottak lakáscélú jelzáloghitelt a magyar bankok 2024. januárban, ami duplázódás az egy évvel ezelőtti értékhez képest. A Bankmonitor szakértői szerint ebben már érezhető a kamatplafon tavaly októberi bevezetésének hatása is, ugyanis a lakáshitelek átlagos átfutási ideje 1,5-3 hónap.

Lehullt a lepel a magyar kormány többezer milliárd forintos gazdasági tervéről

Lehullt a lepel a magyar kormány többezer milliárd forintos gazdasági tervéről

Nagy lépésre készülhetnek, de még vannak kérdőjelek.

Lázár János minisztériuma nem tett le tervéről: Nagyon sok autóról kerülhet le a zöldrendszám Lázár János minisztériuma nem tett le tervéről: Nagyon sok autóról kerülhet le a zöldrendszám

Lázár János minisztériuma nem tett le tervéről: Nagyon sok autóról kerülhet le a zöldrendszám

Az Építési és Közlekedési Minisztérium szerint ez társadalmi elvárás.

Korántsem megalapozott az optimizmus, brutális versenyképtelenség uralkodik a piacon Korántsem megalapozott az optimizmus, brutális versenyképtelenség uralkodik a piacon Korántsem megalapozott az optimizmus, brutális versenyképtelenség uralkodik a piacon

Korántsem megalapozott az optimizmus, brutális versenyképtelenség uralkodik a piacon

Elbukhatnak a szocialista gólemek a kiélezett versenyhelyzetben – cselekedni kell.

A Borsodchem kínai tulaja egy magyar telephelyet emlegetve írt arról, hogy fejlesztenék az európai akkufeldolgozást, másnap Szijjártóval tárgyaltak

A Wanhua az elmúlt időszakban több céges közleményben tette világossá, hogy ráfekszenek az akkuiparra. Tavaly augusztusban alapítottak egy magyar leányvállalatot, melynek a tevékenységi körében is ott van az akkugyártás és a hulladék-újrahasznosítás. Február 28-i közleményükben egy magyar telephelyet is megemlítettek, egy nappal később Szijjártó Péter is tárgyalt a cég vezetőivel, de az akku szót nem írta le az erről szóló posztjában.

Rossz hírt kapnak az autósok, ismét drágul az üzemanyag
Lázár János minisztériuma nem tett le tervéről: Nagyon sok autóról kerülhet le a zöld rendszám Lázár János minisztériuma nem tett le tervéről: Nagyon sok autóról kerülhet le a zöld rendszám

Lázár János minisztériuma nem tett le tervéről: Nagyon sok autóról kerülhet le a zöld rendszám

Az Építési és Közlekedési Minisztérium szerint ez társadalmi elvárás.

Orbán Viktor a kamara évnyitóján: Négy bölcsességet kell érvényesíteni a gazdaságpolitikában

Hogyan képzeli a kormány a gazdaság jövőjét? Miért fontos, hogy jóban legyünk Németországon kívül más, keleti országokkal is? Erről is beszélt a Magyar Gazdasági és Iparkamara hagyományos évnyitó rendezvényén Parragh László elnök mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök. A konferencia ismét szakított a hagyományokkal, és – az elmúlt két évhez hasonlóan – a magyar gazdaság másik potentátja, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György nem volt jelen, most azonban nem is beszéltek róla.

Kétéves csúcson a bitcoin, egyre közeledik a rekordszinthez

Kétéves csúcson a bitcoin, egyre közeledik a rekordszinthez

Két év után először lépte át a 65 ezer dolláros szintet.

Ismét sztrájkolnak a Lufthansa dolgozói, járattörlések várhatók

Ismét sztrájkolnak a Lufthansa dolgozói, járattörlések várhatók

Az utóbbi időszakban többször tartottak munkabeszüntetést.

Orbán Viktor: A hókuszpókusz mellett a józan paraszti észre is szükség van Orbán Viktor: A hókuszpókusz mellett a józan paraszti észre is szükség van

Orbán Viktor: A hókuszpókusz mellett a józan paraszti észre is szükség van

Négy működő gazdasági tételt fogalmazott meg a kormányfő.

Orbán Viktor: Négy bölcsességet kell érvényesíteni a gazdaságpolitikában - Élőben a kamara évnyitójáról

Hogyan akarja beindítani a kormány a gazdasági növekedést? Hogyan igyekszik ellensúlyozni a vállalati hitelezés visszaesését? Erről beszél a Magyar Gazdasági és Iparkamara hagyományos évnyitó rendezvényén Parragh László elnök mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök. A konferencia ismét szakít a hagyományokkal, és - az elmúlt két évhez hasonlóan - a magyar gazdaság másik potentátja, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György nem lesz jelen. Így jó eséllyel a New York Palotában is folytatódhat a jegybank bírálata, a nagy kérdés így az marad: vajon mit ígér a kormány a vállalkozóknak?

Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei

Orbán Viktor: Adottak a stabil gazdaságpolitika alapjai - A kormányfő szerint jó állapotban vannak a miniszterei

Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen!

Egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek

Egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek

A külföldiek és a fiatalok a bevállalósabbak.

Nagy Márton: A következő két hétben versenyképességi csomagot nyújtunk be - Élőben a kamara évnyitójáról

Hogyan akarja beindítani a kormány a gazdasági növekedést? Hogyan igyekszik ellensúlyozni a vállalati hitelezés visszaesését? Erről beszél a Magyar Gazdasági és Iparkamara hagyományos évnyitó rendezvényén Parragh László elnök mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök. A konferencia ismét szakít a hagyományokkal, és - az elmúlt két évhez hasonlóan - a magyar gazdaság másik potentátja, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György nem lesz jelen. Így jó eséllyel a New York Palotában is folytatódhat a jegybank bírálata, a nagy kérdés így az marad: vajon mit ígér a kormány a vállalkozóknak?

Lakásbiztosítási kampány: átlag 13 ezer forintot spórol a lakosság

Az első napokban a KÖBE, az Alfa és a Generali vitte az új biztosítások több mint felét.

Nem kezdődik jól a forint számára a hét

Tovább gyengélkedik a magyar valuta.

Varga Mihály: A nem túl kecsegtető környezetben is lendületet vesz a magyar gazdaság - Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen! Varga Mihály: A nem túl kecsegtető környezetben is lendületet vesz a magyar gazdaság - Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen! Varga Mihály: A nem túl kecsegtető környezetben is lendületet vesz a magyar gazdaság - Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen! Varga Mihály: A nem túl kecsegtető környezetben is lendületet vesz a magyar gazdaság - Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen! Varga Mihály: A nem túl kecsegtető környezetben is lendületet vesz a magyar gazdaság - Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen! Varga Mihály: A nem túl kecsegtető környezetben is lendületet vesz a magyar gazdaság - Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen! Varga Mihály: A nem túl kecsegtető környezetben is lendületet vesz a magyar gazdaság - Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen! Varga Mihály: A nem túl kecsegtető környezetben is lendületet vesz a magyar gazdaság - Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen! Varga Mihály: A nem túl kecsegtető környezetben is lendületet vesz a magyar gazdaság - Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen! Varga Mihály: A nem túl kecsegtető környezetben is lendületet vesz a magyar gazdaság - Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen! Varga Mihály: A nem túl kecsegtető környezetben is lendületet vesz a magyar gazdaság - Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen! Varga Mihály: A nem túl kecsegtető környezetben is lendületet vesz a magyar gazdaság - Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen! Varga Mihály: A nem túl kecsegtető környezetben is lendületet vesz a magyar gazdaság - Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen! Varga Mihály: A nem túl kecsegtető környezetben is lendületet vesz a magyar gazdaság - Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen!
Panaszkodnak az egészségügyi dolgozók, nem kapták meg az ígért emelést

További három hónapig korlátozzák a termelésüket a nagy olajországok

A második negyedévre is meghosszabbította az OPEC+ a termelésvisszafogást, hogy feltornázza az olajárakat.

Mit ígér Orbán Viktor a gazdasági szereplőknek recesszió után, választások előtt? - Élőben a kamara évnyitójáról

Hogyan akarja beindítani a kormány a gazdasági növekedést? Hogyan igyekszik ellensúlyozni a vállalati hitelezés visszaesését? Erről beszél a Magyar Gazdasági és Iparkamara hagyományos évnyitó rendezvényén Parragh László elnök mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök. A konferencia ismét szakít a hagyományokkal, és - az elmúlt két évhez hasonlóan - a magyar gazdaság másik potentátja, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György nem lesz jelen. Így jó eséllyel a New York Palotában is folytatódhat a jegybank bírálata, a nagy kérdés így az marad: vajon mit ígér a kormány a vállalkozóknak?

G7: Lázár János minisztériuma nagyon elszámolt valamit

G7: Lázár János minisztériuma nagyon elszámolt valamit

Jelentős többletköltséget hozhat a kormánynak a tarifareform.

Jönnek a legfrissebb gazdasági bejelentések - Jönnek a legfrissebb bejelentések, megszólal Orbán Viktor Jönnek a legfrissebb gazdasági bejelentések - Jönnek a legfrissebb bejelentések, megszólal Orbán Viktor Jönnek a legfrissebb gazdasági bejelentések - Jönnek a legfrissebb bejelentések, megszólal Orbán Viktor Jönnek a legfrissebb gazdasági bejelentések - Jönnek a legfrissebb bejelentések, megszólal Orbán Viktor

Jönnek a legfrissebb gazdasági bejelentések - Jönnek a legfrissebb bejelentések, megszólal Orbán Viktor

Orbán Viktor beszédet mond az MKIK gazdasági évnyitóján. Kövesse az Indexen!

Olasz gyomorban végzi a legtöbb magyar bárány Olasz gyomorban végzi a legtöbb magyar bárány

Olasz gyomorban végzi a legtöbb magyar bárány

Az olaszok esznek, a bárányok hallgatnak.

Kiderült, miért olyan alacsonyak a februári gázszámlák

Kiderült, miért olyan alacsonyak a februári gázszámlák

Ha marad a meleg, továbbra is jól járunk.

Egy helyett 10-13 milliárd lehet Lázárék tarifareformjának éves többletköltsége

A G7 számításai szerint az Építési és Közlekedési Minisztérium látványosan fals számokat közölt.

Több millió állattal végzett a zord időjárás Mongóliában

A világ egyik utolsó fennmaradt nomád országaként Mongólia a közelmúltban a kemény tél és az állatállomány elvesztése miatt a katasztrófavédelmi készültséget a legmagasabb szintre emelte.

Látványosan szegényedünk, mindenkinél kevesebbet költöttünk az EU-ban tavaly

Ugyanolyan drága az élet Magyarországon, mint máshol, de közben fele vagy harmadakkora a jövedelem.

Megjósolták Magyarország jövőjét, újabb fordulat előtt állhat a gazdaság Megjósolták Magyarország jövőjét, újabb fordulat előtt állhat a gazdaság Megjósolták Magyarország jövőjét, újabb fordulat előtt állhat a gazdaság Megjósolták Magyarország jövőjét, újabb fordulat előtt állhat a gazdaság

Érdemes-e új lakásbiztosítást kötnöm? – Kasszakulcs #6

Miért lehet most megszüntetni és újrakötni a lakásbiztosításokat? Mennyire bonyolult egy váltás? Mik jöhetnek egy csomagban egy lakásbiztosítással? Ha megtörténik a baj, mi a folyamat a biztosítóval? Ezekről beszélgettünk pénzügyi podcastunkban.

2024-03-03

Újabb üzemanyagár-emelkedés jöhet

Újabb üzemanyagár-emelkedés jöhet

Drágul az olaj, gyengül a forint.

Tovább gyengülhet a forint árfolyama Matolcsy Györgyék vitája miatt

Tovább gyengülhet a forint árfolyama Matolcsy Györgyék vitája miatt

A saját zsebükön érezhetik a magyarok a gazdasági vezetők konfliktusát.

„Nemcsak az idő rövidsége, de a tartalom is felháborító” - háborognak a szakszervezetek a minimálbéres javaslat miatt

A szakszervezeti tömörülés szerint a kormány ügyeskedik a minimálbérről szóló uniós irányelv átültetésével.

A kormány döntött: vendégmunkásból biztosan nem lehet miniszter

A németek miért nem félnek úgy az akkugyáraktól, mint a magyarok?

Míg Magyarországon komoly társadalmi és politikai ellenállás szerveződik az akkumulátorgyártókkal és -újrahasznosítókkal szemben, Németországban, ahol több a német, mint az ázsiai beruházás, még fenntarthatósági díjakat is osztogatnak az ilyen üzemeknek. Az Európai Uniónak és az európai autóiparnak fontos célkitűzése, hogy komoly lépések történjenek az e-járművek akkumulátorainak újrahasznosítása terén, ami a kínai nyersanyagfüggés csökkenéséhez is hozzájárulhat. A Deutsche Welle riportja.

Új miniszteri biztos: Orbán Ráhellel barátok vagyunk, de ez már nem lehet újdonság Új miniszteri biztos: Orbán Ráhellel barátok vagyunk, de ez már nem lehet újdonság Új miniszteri biztos: Orbán Ráhellel barátok vagyunk, de ez már nem lehet újdonság

Új miniszteri biztos: Orbán Ráhellel barátok vagyunk, de ez már nem lehet újdonság

A politikai vonal mellett a magyar divatipar legnagyobb kihívásai is szóba kerültek.

Szijjártó: Örömmel megyek Szocsiba

A magyar külügyminiszter az oroszokkal tervezi a jövőt.

És akkor a szájkarate lett a magyar gazdaságpolitika új csodafegyvere

Egymásnak esett Nagy Márton és Matolcsy György, közben a forint öthavi mélypontjára került; megkapták az új napelemes program első pályázói a visszajelzéseket; kiderült, hogy még a felújítás sem kezdődött meg az egykori OPNI helyén, ahol már működnie kellene a nemzetközi elitiskolának. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Olyat lépett a forint, amire közel fél éve nem volt példa Olyat lépett a forint, amire közel fél éve nem volt példa

Olyat lépett a forint, amire közel fél éve nem volt példa

A kormány és a jegybank pengeváltása megrémítette a magyar devizát.

2024-03-02

Riport készült a hosszú idő óta bűzölgő szegedi gödörről

A területen a harmincas évek óta nincs semmi.

Újrakevernék a kártyákat, ez lehet a megoldás korunk egyik legégetőbb kihívására Újrakevernék a kártyákat, ez lehet a megoldás korunk egyik legégetőbb kihívására

Szentkirályi Alexandra: Átlagosan 20 százalékkal nő az ápolók alapbére márciustól

A mostani emeléssel 2010 óta mintegy négyszeresére emelkedik az egészségügyi szakdolgozók keresete - jelentette be egy videós Facebook-posztban a kormányszóvivő.

Apu mondta: mindenképp legyen egy saját lakásod! De hogyan? Apu mondta: mindenképp legyen egy saját lakásod! De hogyan?

Apu mondta: mindenképp legyen egy saját lakásod! De hogyan?

Az ingatlanpiaci 22-es csapda nyomába eredtünk.

Lehet, hogy Európa rosszul készítette el a költségvetését?

Lehet, hogy Európa rosszul készítette el a költségvetését?

A nemzetgazdasági miniszter szerint új nézőpontokra van szükség.

Szijjártó Péter: Az energiaellátás nem ideológiai vagy politikai kérdés

Szijjártó Péter: Az energiaellátás nem ideológiai vagy politikai kérdés

A tárcavezető az atomenergiáról és az orosz szankciókról is beszélt.

Bruttósan is megéri? Ezt érdemes tudni az új napelemes elszámolási rendszerről

Mit jelent a háztartási napelemeknél a szaldós helyett január 1-jétől életbe lépett bruttós elszámolás? Milyen feltételekkel lehet mostantól magánszemélyeknek napelemet üzemeltetni, mire kell odafigyelni, hogy az megérje? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Drámai áremelkedés jöhet a gyümölcsöknél

Drámai áremelkedés jöhet a gyümölcsöknél

Aggódnak a termelők, és a borászatok is nehéz helyzetbe kerülhetnek.

Nagy baj lesz, ha ezt meglépik a háziorvosok

Nagy baj lesz, ha ezt meglépik a háziorvosok

Van okunk aggodalomra a Magyar Orvosi Kamara felmérése alapján.

Az orosz gáz miatt bukhatott csaknem 564 milliárd forintot Magyarország

A világ legnépesebb országa a legdinamikusabban fejlődő nagyhatalom

India remekül zárta a negyedik negyedévet, és az optimista várakozásokat is felülmúlva növelte GDP-jét, megelőzve Kínát, amely az elmúlt évtizedekben játszotta a világgazdaság motorjának szerepét.

Globális adót vetnének ki a leggazdagabbakra is

Fizessenek a gazdagok! Ez a követelés elérte a G20-államok szintjét is, ahol a pénzügyminiszterek olyan globális adón gondolkodnak, amely amellett, hogy növelné a társadalmi igazságosságot, feltöltené a mindenütt gondokkal küszködő államkasszát is.

Biden egy tollvonással megakadályozta, hogy leálljon a kormányzati munka

Joe Biden amerikai elnök pénteken aláírta azt a rövid távú kiadási intézkedésről szóló törvényt, amely meghosszabbítja a kormányzati munka ideiglenes finanszírozását, elhárítva ezzel a leállás veszélyét.

Felére esett a csúcsról a trappista ára - ez a hvg.hu februári bevásárlókosara

Most volt két éve, hogy elindult az ukrán háború és az élelmiszer-árstop, ez a két dolog határozhatta meg leginkább az azóta eltelt időszak ármozgásait. De hol tartunk most?

Két év alatt 564 milliárd forintot bukott az állam, amiért a tőzsde helyett Putyintól veszi a gázt

Ha a tőzsdei árakhoz viszonyítjuk, a jelenleg érvényes, 2021-ben kötött magyar-orosz fűtőanyag-beszerzési szerződésből az elmúlt két év során 564 milliárd forint kára származhatott az országnak – számította ki a Népszava a KSH által most közzétett tavaly decemberi adatok felhasználásával.

Közkedvelt gyógyszert vettek le a polcokról

Közkedvelt gyógyszert vettek le a polcokról

A sokak által keresett gyógyszert minőségi hiba miatt vonták ki a forgalomból.

Szagmentes újrahasznosított műanyagokat fejleszt a Mol

Szagmentes újrahasznosított műanyagokat fejleszt a Mol

Kevésbé szagos autóipari műanyagtermékek gyártása a cél.

2024-03-01

Bulgária leállította a kőolajimportot Oroszországból

Nem kívánják a továbbiakban anyagilag támogatni a tízezrek halálával járó háborúkat folytató, ellenzéki politikusokat a börtönben meggyilkoló diktatúrát.

Cinkelt kormányközeli lapokról írtunk, nem sokáig váratott magára a válasz Cinkelt kormányközeli lapokról írtunk, nem sokáig váratott magára a válasz

Sokkal jobban fog keresni lemondása után Novák Katalin, mint amíg államfő volt

Emellett egyéb juttatásokra is számíthat. Ha megéli a 79. életévét, akkor élete végéig több mint kétmilliárd forintot meghaladó összeget fog keresni, anélkül, hogy bármit kelljen dolgoznia.

A török és a bolgár elnök is fontos ígéretet tett Magyarországnak

A török és a bolgár elnök is fontos ígéretet tett Magyarországnak

Szijjártó Péter az Antalyai Diplomáciai Fórumon tárgyalt a két ország vezetőivel.

Havi 800 ezer forintnál is többet vihet haza egy egészségügyi dolgozó

Havi 800 ezer forintnál is többet vihet haza egy egészségügyi dolgozó

Ezzel elérik az orvosi átlag alapbér 37 százalékát.

1500 ember nem tud beköltözni Budapest legnagyobb lakóparkjába

Egyelőre nem tudni, mikor vehetik birtokba lakásaikat a tulajdonosok, akik demonstrációt tartottak.

Hatalmas összeget tett be a Moszkvából Budapestre költöző milliárdos egy magyar vagyonkezelő alapítványba

Egy Moszkvával jó viszonyt ápoló olasz üzletember története mutatja, hogy az Orbán-kormány által kitalált vagyonkezelő alapítvány nemcsak a leggazdagabb magyarok, hanem külföldi milliárdosok számára is vonzó konstrukció lett.

Lázár János: Nem iskolát, óvodát, uszodát, sportcsarnokot vagy futballpályát kell építeni

Lázár János: Nem iskolát, óvodát, uszodát, sportcsarnokot vagy futballpályát kell építeni

Meglepő megoldást javasolt az építési és közlekedési miniszter.

Több milliárdos hitellel húzná ki a bajból Mészáros Lőrinc a NER kedvenc edzőtermét

2022-vel bezárólag összesen 573 millió forintos veszteséget termelt az Oxygen Wellness.

Lázár János: Nem iskolát, óvodát, uszodát, sportcsarnokot, vagy futballpályát kell építeni

Lázár János: Nem iskolát, óvodát, uszodát, sportcsarnokot, vagy futballpályát kell építeni

Meglepő megoldást javasolt az építési és közlekedési miniszter.

Kezelési díjat tennének egyes webshopok a rájuk erőltetett kötelező postai szállításra

Igyekeznek elkerülni az online kereskedők, hogy bukjanak a Magyar Posta kötelezően rájuk erőltetett szállítási szolgáltatásain, van, aki ezért pluszköltséget számolna fel.

A nők átlagbére meghaladta a férfiakét Romániában

A román munkaügyi tárca tájékoztatása szerint első alkalommal történik meg Romániában, hogy a női munkavállalók többet keresnek a férfiaknál.

Közkedvelt gyógyszert vettek le a boltok polcairól

Közkedvelt gyógyszert vettek le a boltok polcairól

A sokak által keresett gyógyszert minőségi hiba miatt vonták ki a forgalomból.

A kutatókat is meglepte a makk-kupacs bizarr tartalma

Azon töprengenek a biodiverzitás-kutatók, hogy mit találhattak egy makk kupacsában a Pilisben.

Ide költöztetnék a nagy állami cégeket, de legalább némi szén-dioxidot megspóroltak az építésnél

Fenntarthatósági mintaprojekt lett a BudaParton annak az irodaháznak az alapozása, ahova a MÁV költözhet majd be.

Szijjártó Péter: Ismét rekordot döntött a magyar exportteljesítmény

Szijjártó Péter: Ismét rekordot döntött a magyar exportteljesítmény

A tárcavezető szerint egy év alatt ledolgoztuk külkereskedelmünkben a 2022-es év veszteségét.

Emeletet építenének egy majd' száz éves védett villára a Városligeti fasorban

Az Ádám-villa építtetője egy sebészprofesszor volt, majd államosították és építőipari szakszervezetek tulajdonában állt, pár éve viszont már egy ingatlanfejlesztő cégé.

Bitcoinvonatra száll Magyarország: nagy lépés a szabályozásban Bitcoinvonatra száll Magyarország: nagy lépés a szabályozásban

Bitcoinvonatra száll Magyarország: nagy lépés a szabályozásban

Jelentősen változik a kriptoeszközök megítélése.

Balogh Leventével jön az Economx következő konferenciája, a Business Talks 2024

Balogh Leventével jön az Economx következő konferenciája, a Business Talks 2024

Az esemény középpontjában a hazai vállalkozások lesznek.

Exim-vezér: A jegybank viselkedése a 2009-es válságot idézi

3 százalékponttal alacsonyabb lehetne az alapkamat, és még mindig eléggé magas lenne – véli Kisgergely Kornél. A túl magas kamatot a forintárfolyam sem indokolja, azt ugyanis a jegybank fölöslegesen túlaggódja.

Pénteken megint hullámvasútra tették a forintot

Kétszer is az öthavi mélypont közelébe süllyedt az árfolyam péntek délelőtt.

7,5 millió embert és 200 ezer milliárd forintot érint a ma életbe lépett kormányintézkedés

Felbukkantak a boltokban az első olyan palackok, amiket már az automatákban lehet visszaváltani

A visszaváltásból származó pénzt bankszámlára még nem lehet utaltatni, a vevők levásárolható kuponként kapják meg.

Bár egyedülálló lehetőséget biztosít a kormány, sok tízezret bukhat, aki nem figyel oda
Csilingel az államkassza: több mint 8000 milliárd forint többlet jött össze 2023-ban Csilingel az államkassza: több mint 8000 milliárd forint többlet jött össze 2023-ban Csilingel az államkassza: több mint 8000 milliárd forint többlet jött össze 2023-ban

Csilingel az államkassza: több mint 8000 milliárd forint többlet jött össze 2023-ban

Több mint 8000 milliárd forint többlet jött össze 2023-ban.

65 ezer vendégmunkás jöhet 15 országból

A nemzetgazdasági és a külgazdasági és külügyminiszter több, egymással összefüggő szabályt tett közzé csütörtökön késő este.

Page generated in 0.00596 seconds.